Också ett slags resa

Husby-Barkarby-Södertälje-Mariefred-Husby, så kan en dagsresa se ut en ganska vanlig dag med lite olika inslag.

Husby, min hemort och därför resans början och slut. Startade dagen med långmorgon i sängen. Kaffe och ett par avsnitt av Jordskott som alla pratat så gott om.

Efter morgonbestyr gav jag mig av mot Barkarby. Målet var IKEA, i synnerhet IKEA:s restaurang. Jag var sugen på köttbullar, men väl på plats valde jag pannbiffen.

20150505_130444Efter maten gick jag en kortare sväng och naturligtvis slank det ner ett par saker. En äggskivare är ett måste, kostade visst 9 kronor, och en tekanna kom jag på att jag också behöver i stugan. Måste ju kunna dricka Lapsang souchong när jag känner mig frusen.

Från Barkarby åkte jag raka vägen till Plantagen i Södertälje och köpte blommor. Sedan åkte jag till min bror för en snabb kopp kaffe. Men den blev inte så snabb och utökades till fler. Klockan var mycket innan jag kom iväg och åkte vidare.

Väl framme i Mariefred åkte jag först tillkyrkogården och planterade blommor på mormor och morfars grav.

20150505_180823-1Jag gick omkring lite och tittade på några andra gravar. Tänkte på att jag nog inte ens kunde gå när jag var där första gången. Vi har åkt till kyrkogården där så länge jag kan minnas och lite till.

Utanför kyrkogården finns en kulle, vet inte om jag varit uppe på den förut. Men gps:en indikerade att det ligger en turfzon uppe på kullen så jag gick upp på den. Mycket riktigt finns det en där som jag övertog. Har planerat att vara minst lika aktiv ni år med turfgame som förra sommaren.
På kullen fick jag sällskap av en annan individ som kom fram till mig, strök sig mot mig och verkade vilja veta om hen också kunde vara med och spela turf. Tyvärr hade hen ingen egen mobil så det verkade vara ogörligt. Men vi fick en pratstund och jag klappade hen lite.

20150505_181954Jag åkte iväg och parkerade bilen och tog en snabb promenad på stan, i första hand för att ta en turfzon i närheten av kyrkan. Det var precis så mycket jag hann innan det var dags att bege sig till mötet jag skulle på. Det var Anna Löfving, journalist på tidningen Måsen, som berättade och visade bilder om EU-migranternas situation i Mariefred och i hemlandet. Det var ett mycket intressant möte.

Efter mötet åkte jag direkt hem. Egentligen var jag lite hungrig, men att svänga av från motorvägen, parkera och gå in och köpa något kändes väldigt jobbigt. Troligen var jag inte i behov av något ätande för då hade jag nog inte tyckt att det skulle varit så jobbigt.

Ännu en dag är slut och det är mindre än en timme kvar av den här dagen. En dag går väldigt snabbt ibland.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Också ett slags resa

 1. Spanaren skriver:

  Fasen vad du hann mycket på en dag 🙂
  Lät som en mycket givande dag!
  Tack för besöket på min blogg och gör gärna om det 🙂
  /kram

  • Kraka skriver:

   Ändå var det en del saker jag blev tvungen att stryka ur planeringen och spara till en annan gång.
   Jag tittar gärna in hos dig igen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *