En inte helt vänlig grönska

Jag har jobbat hela helgen, men måndagnatten har jag ledigt. På något sätt lyckades jag få till det med att ta ut flex på morgonen trots att jag hade patient på isoleringsrum. Det var min snälla kollega Frudin som löste av mig redan före klockan 06 och jag kunde därför stämpla ut 06.04.

Jag åkte direkt till stugan, sms:ade min son att han skulle kolla Xanthos och servera honom färskt varren och mat. Gjorde en kopp kaffe och  spelade lite Candy cruch. Sedan sov jag, utan någon väckning inställd.

Jag tror jag vaknade klockan halv ett eller något sådant. Jag byltade på mig ovanpå nattlinnet och gick ut och satte mig med kaffe och en minipizza som jag värmt i micron. Drack ett par koppar kaffe till medan jag lyssnade på bok.

När jag vaknat till gick jag in och bytte till oömma kläder, eller närmare bestämt ett par trasiga mjukisbyxor och en mindre ny T-shirt. Sedan satte jag igång med att rensa.
Regnet som varit när jag kom till stugan hade försvunnit medan jag sov och det var nu växlande molnighet. Men inte så speciellt varmt. Men med trädgårdsarbete kan man hålla sig lagom varm.

Det är verkligen igenväxt och massor att göra innan det blir som vi vill ha det. Men det tar nog några år. Eller som en av mina grannar sa, det blir aldrig färdigt.

20150615_145605

Jag hann långt ifrån så mycket som jag tänkt innan jag blev tvungen att byta om och ge mig av till ett möte om Förorter mot privatisering som Högdalens vänner hade. När mötet sedan var slut åkte jag hem. Xanthos behövde sällskap och dessutom var det ändå skönt att komma hem lite. Jag är bara ledig en natt, skulle egentligen jobbat alla fem i följd, men en arbetskamrat behövde byta bort en natt och tog då min måndag istället.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En inte helt vänlig grönska

  1. Maria skriver:

    Fem nätter på raken det var tuffa tag. Det låter som du fick en skön dag där i stugan och trädgården … i en trädgård finns nog alltid jobb men det är gott ha en egen liten plätt iallafall. Ha en fin midsommar! Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *