All energi är slut

Inte blev det mycket med den där ledighetsturnén jag gjorde, den med avsikt att ladda energi inför sommarens arbete. Istället kom jag hem ännu tröttare och väl hemma vreds den sista gnuttan energi ur som om jag var en gammal disktrasa.

När jag lämnade Skåne kände jag mig laddad och på gång. Fortfarande när jag kom till Marstrand och lånade mitt gamla rum en natt var allt som det skulle. Men sedan, när Å kom och flyttade in började jag känna mig sjuk.
Egentligen vet jag inte vad det var exakt som utlöste det hela, men en del i det hela var säkert att jag fick känna hur värdelös jag var. Flytta på dig, dina saker kan väl stå i korridoren under natten var saker som fick mig att känna att nej, där ville jag inte vara. Kallt var det också och korsdrag och jag bokstavligen kände hur jag drabbades av en dunderförkylning. Efter ett par timmar hade jag frossa och feber. Det var då jag bestämde mig för att hyra uthyrningsrummet, det kändes otänkbart att dela rummet ens för en ynka natt.

Nästa dag kändes det kanske något bättre, men långt ifrån bra. Jag plockade ihop och efter lunch hos Å gav jag mig iväg. Jag hade nog behövt åka raka vägen hem, men jag hade ju lovat I att fixa gravarna åt henne. Så då fick det bli så. Besöket i Skillingaryd tog också en hel del energi och även om det alltid är givande att träffa L så blev det alltför kort och stressigt för att känas optimalt.
När jag kom hem hittade jag min älskade Ferdinand död. Han hade dött av akut sjukdom under dagen. Stackars lilla Ferdinand. Även om jag ännu bara fått den preliminära obduktionsrapporten så vet jag nu vad han dog av och det är högst osannolikt att jag hade kunnat göra något för honom ens om jag varit hemma. Det hade precis lika gärna kunnat hända medan jag sov. Jag saknar honom så enormt!

På fredagen började jag jobba igen och har nu gjort de fem nätterna med en ledig natt mitt i. Jag har hostat mig igenom nätterna, hostat så jag fått muskelskador både i sidan och i magen. Jag sover dåligt på grund av det evinnerliga hostandet. Men, hör och häpna, jag har inte andnöd alls. Jag som brukar få det varje gång jag blir förkyld.

En eller annan soldag har det varit sen jag kom hem, men igår satte regnet igång igen och idag regnade det när jag kom till stugan, när jag vaknade, när jag åkte hem för att tvätta och det regnar alltjämt.

Medan första omgången tvätt var i maskinerna passade jag på att midsommarhandla. Hoppas nu att vi kan sitta ute i alla fall lite. Jag hoppas också att vädret ska vara så pass bra att det känns roligt att fira midsommar i koloniområdet. Midsommar är stort där och en av de årliga, obligatoriska, högtiderna.

Jag är trött, ledsen och helt utan energi. Borde kanske skaffa mig en annan energileverantör, den där solen verkar inte kunna leverera…

 

20150617_193710-1 Nu blommar det allt mer…                          20150617_193703-1

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på All energi är slut

  1. Geddfish skriver:

    Trevlig midsommar, det hoppas jag du får, trots allt elände som varit!
    Kram!

  2. Happygoluckiest skriver:

    Energitjuvar ska en ju helst inte umgås med alls, men nu vet vi ju att även en energitjuv kan vara underhållande emellanåt så det är ju ett dilemma. Du verkar ha haft en bra midsommar iaf och det gläder mig. Din lilla stuga verkar vara rena kärnkraftverket när det gäller energialstring trots dragiga väggar 🙂 Kram/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *