Ledighetsturné – Första dagen

Jag hade planer på att åka tidigt och klockan ringde redan fem. Men jag  orkade helt enkelt inte kliva upp. Den senaste tiden har tagit en hel del energi och jag behöver nu ladda lite extra inför sommaren. Sommar i vården betyder, som väl ingen kan ha missat, att det är extra jobbigt på jobbet. Jag ska jobba hela sommaren och inte ha semester förrän i december. Då ska jag göra en längre resa, eventuellt kan jag kanske jobba in tid så jag inte behöver ta ut semesterdagar då heller. Men det visar sig.

Vid halvelvatiden kom jag iväg och åkte söderut. Jag började med att stanna vid Statoil i Järna. det ligger nära Håknäs och när jag var barn, och E4:an gick en annan väg, låg det en mack där som vi brukade stanna vid och äta korv. Jag åt en korv nu också och köpte en stor mugg kaffe som jag naturligtvis inte kunde dricka eftersom den var så varm. Så den koppen fick följa med till Stavsjö där jag köpte en glass och då var kaffet lagom varmt. Jag gjorde ytterligare ett stopp, i Norsholm, för att tanka. Men innan dess stannade jag till i Norrköping för att titta till farfars grav.
Jag rensade bort gammalt ogräs och gick sedan och köpte en blomma som jag planterade. Det fanns redan några tagetes.

20150603_141014Jag kom fram till Råslätt fem minuter innan min vän slutade jobbet vilket innebar att jag inte behövde vänta mer än några minuter. Annars hade vi bestämt att jag kunde kommit och hämtat en nyckel, men det blev aldrig aktuellt eftersom jag åkt så pass sent hemifrån.

Det blev en trevlig kväll med blandat innehåll, både skratt och allvar. Naturligtvis åt vi god mat och drack gott vin.

20150603_185920

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Ledighetsturné – Första dagen

 1. Znogge skriver:

  En bra början på ledigheten! Fortsätt så 🙂

 2. Bosse Lidén skriver:

  Det låter tufft att inte ha semester förrän i december. Men jag är glad att det finns de som vill jobba inom sjukvården på sommaren. De ”skriker” och lockar ekonomiskt efter utbildad personal under högsommaren. Ha det så trevligt på din ledighet.
  Kram Bosse

  • Kraka skriver:

   Fast de där lockelserna är ju bara en schimär. Jag får inget extra eftersom jag har en anställning. De som får extra har tuffare villkor och blir man sjuk, till exempel magsjuk vilket man kan bli smittad av i jobbet, då ryker oftast hela bonusen. Nej, jag ska vara hemma på ”moderskeppet” i sommar och bara jobba min tjänstgöringsgrad. Jag ska vara i min stuga när jag är ledig, om det nu orkar bli lite väder för det…

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig utflykt och vad kan vara bättre än att få sitta och äta tillsammans med en god vän.
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: All energi är slut | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *