Ledighetsturné – Andra dagen

På morgonen drack jag kaffe med min vän innan hon skulle till jobbet. Sedan hade jag en lugn förmiddag för mig själv. Jag lyssnade klart boken jag höll på med, bokade boende för de kommande nätterna och skrev ett par mail. Sedan packade jag ihop mina saker och gick och lämnade nyckeln.

Jag åkte söder ut, besökte kyrkogården i Skillingaryd där en av mina vänner ligger begravd. Jag blev plötsligt så trött, det var så misskött och det finns en lång hisoria runt det som jag nog inte bör berätta här.

Efter en stunds vila och eftertanke på Statoil åkte jag vidare. Jag tänkte på att Dalai Lama sagt att man bör besöka minst en plats varje år där man aldrig varit förut. Jag hade aldrig varit i Ljungby.

I Ljungby drack jag kaffe på en uteservering och gick sedan en sväng, tog några turfzoner och fick ännu en region. Jag har nyss fått min 10-regionersmedalj och jobbar nu på medaljen för 20 regioner.

Sedan fortsatte jag till Hammenhög där jag bokat rum. Jag åkte genom det skånska landskapet och njöt av naturen. Österlen är verkligen fantastiskt.

När jag installerat mig i rummet och kom ut på gården kom en man fram till mig och började prata. Det blev en spännande kväll, det visade sig vara en känd person (nej, jag säger inte vem) och vi pratade några timmar, lyssnade på Leonard Cohen och drack rom. Jag valde dock att tacka för mig och gå hem till mitt rum eftersom jag inte riktigt kände mig bekväm med situationen.

På rummet kunde jag konstatera att det inte gick att få ner persiennen och att man därför kunde se rätt in. Det var verkligen inte bekvämt!
Jag pratade en lång stund med L i telefon, fick ett sms från en annan L och bestämde att vi ska ses på lördag innan jag reser vidare.

På det hela taget har det varit en både bra och spännande dag. Den enda missräkningen var att den lokala ICA-affären redan stängt då jag kom dit. Men jag antar att det inte är något större problem, de har öppet igen när jag vaknar.

20150604_200739

 

 

 

20150604_200745

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ledighetsturné – Andra dagen

 1. Lilja Johansson Lindfors skriver:

  Så intressant! Skillingaryd besökte jag många gånger när jag bodde där nere i södra Sverige. Hade vänner som bodde där. Jag har bott i Åstorp i Skåne och i Delary i Älmhults kommun. Vad intressant att du gör såna här turer. Intressant att läsa om det.

  • Kraka skriver:

   I Skillingaryd har jag varit mycket. Numera blir det inte så ofta, men jag har en del vänner där även om min äldsta vän (vi lärde känna varann 1973) numera vägrar prata med mig. Jag ”råkade” dricka kaffe med h e n n e s moster moster för ett par är sedan utan att först fråga om lov. Sedan när skulle jag ha börjat fråga om lov att dricka kaffe med någon? Jag har känt mostern sedan 1982. Det här är en infekterad historia för E, men jag tycker bara att hennes sjukliga kontrollbehov är trams. Jag är tillsagd att jag kan återkomma när jag kommit på hur fel jag gjort och bett om ursäkt. Kaffedrickandet skedde januari 2013 och att jag skulle be om ursäkt för att jag drack kaffe med en, då nästan 88-årig kvinna, kommer aldrig att ske.
   Det finns mer i den här historian som är lika vansinnigt. Men det kan jag ta i lite mer privacy.

   Kram

 2. znogge skriver:

  Vilken spännande dag! I ärlighetens namn blev jag nog en smula nyfiken 😉

  • Kraka skriver:

   Förstår att du blev nyfiken. Om du läser svaret till Lilja här ovan och lägger till att mostern gärna vill ha hjälp att besöka och snygga till ett tar gravar, sin systers, sin brors och sin mans, men inte får hjälp av E, som bor 5 minuter till fots från kyrkogården så kan du kanske förstå. Mostern är nu över 90.
   Jag har lovat att komma tillbaka på återresan och fixa gravarna, i alla fall broderns och mannens. Mostern ringde mig och bad om hjälp.
   Det här är galenskap på hög nivå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *