Passagerare utan bälte

Eftersom jag ska ha besök här åkte jag för att handla mat. Jag åkte till Coop Forum i Handen och när jag nu ändå var där passade jag på att dels gå runt lite i de olika affärerna, ta en fika och köpa en sladd till elgräsklipparen jag fått av min granne. Hon hade köpt en ny och gav mig sin gamla.

Jag var inne på Jula och fick tag på en sådan sladd jag skulle ha, en 10 meter lång sladd för utomhusbruk. Prisvärd, men tung. Nej, inte så tung att den var besvärlig att bära. Men tydligen tillräckligt tung för att ställa till problem.

Jag satte mig i bilen, ställde som alltid när jag är ensam ryggsäcken på passagerarstolen. Under ryggan la jag sladden. Sedan åkte jag.

Jag hann inte många meter förrän det bärjade klinga förfärligt. Jag kunde ju inte förstå vad som var fel, stannade bilen och det blev tyst. När jag släppt förbi alla bakomvarande bilar startade jag igen och genast började klingandet igen.

Det var bara att  vända i rondellen och åka ner till parkeringen för att försöka fundera ut vad som hänt. Min bil är idag exakt 2 månader, det var den 29 april jag hämtade den.

Efter lite funderande kom jag på vad det var. Tyngden av ryggsäcken och sladden ihop blev lika tungt som en mindre människa oc hbilen tyckte att passageraren skulle ta på sig bältet. Men icke sa Nicke, sladden förpassades till baksätet och ryggan fick tillbringa resan på golvet.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Passagerare utan bälte

 1. Rosamund skriver:

  Hahahaha!!! Den tabben har jag ochså gjort!!!! Tur det inte var nåt värre…Kram

 2. Znogge skriver:

  Så reagerar vår bil också så det är knappt att min handväska kan stå där.Men man lär sig 😉

 3. Ingrid skriver:

  Vi hade en Volvo för rätt många år som betedde sig likadant som din bil om man ställde handväskan eller en kasse på passagerarsätet. Det var bara att knäppa fast säkerhetsbältet för att få tyst i bilen.
  Min Golv struntar totalt i om jag använder bälte eller inte.
  Kram, Ingrid

 4. Piedra skriver:

  Ha ha, så kan det gå med bilar som tänker själva. 🙂 Kram! <3

 5. Annika skriver:

  Ha, ha…tur du kom på vad felet var och det var lätt fixat.
  Ha en fortsatt bra sommar. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *