Inte helt optimalt

Igår började jag ett nytt arbetsschok, 42 arbetstimmar på 4 pass. När jag åkte hemifrån var det 30 grader inomhus och förutsättningarna för att det skulle bli så mycket kallare under natten var minimala. Det kändes inte alls bra, hade gärna suttit ute i skuggan där det var betydligt svalare. Men det är arbetet som ger möjligheterna till det liv jag vill leva.

Natten var väl så där, inte bra men heller inte dålig. Hur som helst klarade jag mig utan långkalsonger under arbetsbyxorna, det är endast ett fåtal nätter jag klarar det. Frysrock behövdes på efternatten.

När jag slutat gick jag vägen förbi kiosken i entrén och köpte en Balder (ett slags portionsbröd), ett paket med två ostskivor, en kopp kaffe och några andra saker jag behövde. Sedan gick jag ut till bussen. Missade den precis och kunde därför slå mig ner och äta min frukost i lugn och ro.

Till sist kom jag hem och kunde konstatera att det var 27 grader inomhus. Erbjöd Xanthos en stund utomhus, det var trots allt ganska skönt i skuggan. Men han ville absolut gå in och lägga sig istället. Fixade till lite lyxfrukost åt honom med Sheba paté.

Nu ska vi sova. Katter sover minst 16 timmar per dygn och han verkar inte tycka att det är svårt att somna om. Själv är jag trött, riktigt trött, eftersom jag inte lyckades sova igår eftermiddag. Hoppas nu att jag lyckas sova trots värmen, har inte varken tid eller ork att ge mig ut på shopping för att köpa en fläkt. Men det står högt på önskelistan.

20150701_144540-1

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

11 svar på Inte helt optimalt

 1. Frudin skriver:

  Låter ända som en bra egen-stund där med frukosten.
  Hoppas dina nätter blir OK och att du kunde sova bra på dagarna trots värmen.

 2. Helen skriver:

  Jag lämnar dig och du får kämpa på i värmen utan mig. Sov gott och må väl

 3. Geddfish skriver:

  Go förmiddag! Ja nu är det hett om öronen. En sådan tropisk värme. Men rätt OK för mig ändå, har inte så ont av det, som en del kan ha, vi är ju olika.
  Svarade dig inne hos mig, men skriver här också, vi åkte med Scandorama.
  Ha ett bra arbetspass, hoppas du blir utvilad.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Tack! Ska titta på deras resor sedan. Just den här sommaren finns det inte tid för något resande. Varenda dag är noga inbokad….

   Kram

 4. Mia skriver:

  Ni tror att jag låtssa och över driver? Att jag gör mig till för att får allt att verka värre än det är?
  Jag är en mamma, fru som berättar om min vardag: Har min sysselsättning på kommuns psyktrin och är ofta ledig på helgerna och vissa vardagar. Har hel sjukersättning, gift, två tånåriga barn varav den yngsta har utvecklingtörning. Liksom jag har asberger, autism, utvecklingstörning. Vi bor på landet vid en vacker sjö. Välkomna hit! Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på http://www.hjarnkoll.se
  Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m
  Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
  Att vara annorlunda liv med diagnoser!
  DELA OCH SPRID MIN BLOGG VIDARE!
  DET SKULLE BETYDAR MYCKER FÖR MIG OM NI GJORDE DETTA FÖR MIN SKULL!
  TACK I FÖR HAND!
  miamiamia.bloggplatsen.se
  mia2@home.se
  Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Jag har: Autismspektrumtillstånd, Autism, ADHD, kronisk depression. För samarbete kontakta mig på: / mia2@home.se
  Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
  Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m
  I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv!
  miamiamia.bloggplatsen.se

 5. Znogge skriver:

  Vi har en portabel AC som kyler vårt sovrum. Guld värt att få lite svalare nattetid…

  • Kraka skriver:

   Låter skönt. Annars tror jag att en fläkt skulle vara till stor hjälp för mig. Men nu har visst värmen flytt igen.

 6. Piedra skriver:

  Nej usch, det är riktigt svårt att sova i hettan. Jag sov knappt någonting inatt, och idag är det ÄNNU varmare. Kram! <3

 7. Kraka skriver:

  På något sätt har jag lyckats sova. Men jag har varit orolig för min katt, inte bra när det är 30 grader inomhus.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *