Helgen är slut och det är äntligen måndag

Efter en jobbig helg, en helg som kändes osedvanligt jobbig fast den säkert bara var normal för årstiden eftersom sommar i vårdsverige är ett helvete i miniatyr, var det äntligen måndag morgon och dags för några lediga nätter med vidhängade dagar. Men jag hann inte ens till personalgaraget för att hämta min bil innan regnet kom. Så typiskt att det ska regna när jag är ledig och vara kanonväder när jag jobbar. Men jag kan inte ens räkna de somrar då det varit precis så hela tiden med bra väder under arbetspassen och skitväder så snart jag varit ledig.

Jag började med att gå till kiosken i entrén och köpa kaffe, bröd och ost. Sedan satte jag mig vid ett av borden utanför rehabentrén och fikade. Det var något slags tak som gjorde att jag ändå inte blev genomblöt. Sedan hämtade jag bilen och körde hem.

Väl hemma gosade jag med Xanthos och sedan sov jag nästan hela dagen. Det gick naturligtvis bra att sova eftersom det inte längre var sommarvarmt.

När jag vaknade drack jag först kaffe och sedan gjorde jag lupper med ägg, bacon, purjolök och korv som jag åt med bostongurka och ketchup. Jag har ätit sallader hela helgen av resterna från veckan som var och nu ville jag ha något annat. Dessutom var jag inspirerad av att jag just läst en artikel om de två katter som levt längst i världen. De hade samma ägare och fick en diet med bacon, broccoli, kaffe och något mer jag just nu inte minns.

Det fanns ett halvt glas rosé kvar och det fick bli kvällens guldkant. Jag tillbringade sedan kvällen med Xanthos, en bra bok på Storytel och lite interaktion via telefon och internet med nära och kära.

20150706_173808_1-1

 

Lupper, lunch-supper

 

 

20150706_174941

 

 

Precis ett halvt glas fanns det kvar i flaskan.

 

 

 

 

20150706_175037-1

 

Min trogna livskamrat Xanthos

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Helgen är slut och det är äntligen måndag

 1. TantGlad skriver:

  Visst kan det vara typiskt att det är vackert väder då man jobbar. Är man ledig blire skitväder. Ingen snäll vädergudarna inte.
  Du fick ju en liten guldkant på kvällskvisten med din söte katt och ett glas rosé. Mm..

  Kram från mig

  • Kraka skriver:

   Just nu ser det ut som att det kan bli bättre väder imorgon. Men ska man tro på prognoserna så blir det inte bättre förrän jag börjar jobba igen…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var väl en smaklig lupper.
  Jag tror inte att det spelar någon roll hur man jobbar, de fina dagarna infinner sig under arbetstid och de sämre på helgerna. Så tyckte jag i alla fall att det var när jag jobbade.
  Ha en bra fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 3. Bosse Lidén skriver:

  Vilken otur du har med vädrets makter. Du har en söt livskompis.
  Kram Bosse

 4. Susanne skriver:

  Sommar i vårdsverige… ja, suck. Vad synd att du hade sån otur med vädret, för mig blev det tvärtom faktiskt.
  Vad fin Xanthos är! Vad är han för ras? Ser iallafall ut som en raskatt.

 5. Znogge skriver:

  En liten guldkant är inte att förakta 😉

 6. Pingback: En perfekt dag, men det är ändå inte okej | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *