En perfekt dag, men det är ändå inte okej

Som jag skrev igår så var helgen alldeles väldigt jobbig. När jag kom hem gick jag och la mig, var uppe och gjorde lite mat på eftermiddagen som jag åt i sängen och fortsatte sedan att tillbringa kvällen i sängen omväxlande med att sova och att lyssna på bok och kommunicera via sms. Men jag gick i egentlig mening inte upp förrän i morse då jag tillbringat drygt 26 timmar i sängen.

Idag var det visserligen blåsigt, men ett alldeles okej väder. Jag plockade iordning inne, var iväg med retur, gick iväg med soporna, diskade, klippte den ena gräsmattan och körde sedan trimmern. Jag blev dessutom bjuden på både kaffe och morotskaka av ett par grannar.

På eftermiddagen åkte jag in till stan för att gå på queermässa i Bullkyrkan vid Stortorget. Jag var lite tidig och hann med en kopp kaffe, som jag köpte i Stadsmissionens café, före.
Det var ganska mycket folk och efteråt var det kaffe. Kyrkkaffe är viktigt och brukar halvt på skämt, halvt på allvar kallas för ett sakrament. Hur det är med det kan väl diskuteras, men helt klart är att kaffe efter gudstjänster är viktigt för gemenskapen.

Efteråt traskade jag runt en stund och tittade i skyltfönstren, lyssnade på gatumusik och pratade med en arbetskamrat som jag råkade stöta på helt appropå. Sedan gick jag och åt en pizza på Sallys bar.

20150707_201400

 

 

 

20150707_210332

 

 

 

 

 

Det var en skön kväll, även om jag blev tvungen att hänga jackan över axlarna och jag växlade mellan att lyssna på bok, titta på folk och sms-konversera med flera personer.

När jag kom hem till stugan kunde jag konstatera att det varit en bra dag, en mycket bra dag. Men det är faktiskt ändå inte okej att man ska bli så trött av sitt arbete att man inte orkar kliva upp på mer än ett dygn.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på En perfekt dag, men det är ändå inte okej

 1. Åsa skriver:

  Ja, det är väl så för det flesta. Att jobba tar en oerhört massa energi.
  Det tar minst ett par dagar att hämta sig!
  Men alternativet( att inte jobba) är nog ofta lika krävande så att jobba känns nog som det bästa alternativet tycker jag.

  • Kraka skriver:

   Ja, så kan man ju också se det. För visst är det normalt att inte hinna äta, inte kunna gå på toaletten, vara underbemannade och ha överbeläggning. Så har ju alla det och jag är ju naturligtvis bara en missnöjd kärring. Men trots det tycker jag att det är märkligt att sommar i vården ska ta knäcken på oss som har förmånen att jobba där. Vi var helt slut allihop när vi gick hem efter helgen och det var inte långt till tårarna.

 2. Geddfish skriver:

  Även att INTE jobba kan vara krävande. Jag har haft ett par jobbiga dagar p.g.a. nära’s bekymmer, jag blir påverkad och energin töms. Men nu är det uppåt igen och sovit bra.
  Du får ha en bra onsdag och stor kram ♥

  • Kraka skriver:

   Jodå, livet är fullt av tragik och saker som tar energi. Oavsett om man jobbar eller inte. Hoppas också du fick en bra onsdag.
   Kram

 3. Fullspäckat program vare sig det är helg eller att man jobbar tar på krafterna.
  Ha det gott! Kram ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *