Fredag gör jag vad jag vill, måste eller orkar

Efter tre riktigt bra nätter åkte jag till stugan och sov. När klockan ringde 14.00 insåg jag att det var alldeles för tidigt att gå upp och ställde om larmet till 15.00. Men sedan satte jag mig med kaffe och candy crush och vaknade till. Solen sken och jag gick ut med min kopp och ett par mackor. Xanthos fick också komma ut i s(t)olen.

F och F kom på eftermiddagen. F skulle hämta sin högtryckstvätt och F och jag skulle klippa vårt ansvarsområde. Vi jobbade hårt i 2 timmar och 45 minuter. Jag körde gräsklipparen och F trimmern.

Innan jag skjutsade hem F var vi och åt på Daisys. Trots att vi bara varit där en gång tidigare hälsades vi välkomna och han som har stället kom ihåg oss och att vi fått skynda oss förra gången eftersom vi kom nästan när de skulle stänga. Det är verkligen ett trevligt ställe!

Hemma plockade jag bara ihop posten som kommit och lite kläder. Jag packade ner både en kardiologibok och den stora Intensivvårdsboken. Jag hade tänkt ta med dem till Grönland, men det gick ju inte. I alla fall inte den mycket tjocka, tunga boken Intensivvård. Jag måste väga den någon gång, den väger många kilo tror jag.

Väl tillbaka i stugan slog jag mig ner med musik och ett glas rött. Xanthos pratade med mig och jag insåg ännu en gång att mina språkkunskaper är bristfälliga. Speciellt när det gäller hans modersmål. Mjau!

 

* I Gesällvisan lyder en av textraderna ”Fredag gör jag vad jag vill” I verkligheten är det nog mest måsten och ork som avgör val av fredagssysslor.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fredag gör jag vad jag vill, måste eller orkar

 1. Geddfish skriver:

  Gomorron på lördagen!
  Läser att du hade en mysig fredag. Guld värt. Jag jobbar på att vända mina tankar, som uppstått i regnovädren. Och nu skiner solen!
  Mysigt med katt, kunde jag, skulle jag, jaa.
  Förstår att du snart beger dig till Grönland igen.
  En fin lördag till dig, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *