I måndags träffade jag min goda vän Harriet Linder Sporron. Vi ses lite då och då för att umgås över en god bit mat och något gott att dricka.
Harriet, som jobbar som officiant på begravningar, kom ångande i värmen i sin svarta klänning. Men påpekade glatt att hon bytt bort de svarta strumporna för min skull. Det var dessutom varmt och därför säkert klokt att ha bytt till lite lättare fot-och benklädsel.
Vi hade inte alls bestämt vart vi skulle gå men hamnade ganska snabbt på Berns Bistro & Bar. Där hade jag aldrig varit tidigare, jag har bara varit inne på Berns och inte ens lagt märke till bistron utanför. Kan ju i och för sig bero på att jag inte varit inne i stan mer än någon enstaka gång i sommar och de senaste fyra somrarna har jag tillbringat på västkusten.
Vad skulle man nu äta? Vi bestämde oss för att äta fisk och till det delade vi en flaska Chardonnay.
Saumon fumé, l’ail ”grilloumi” de Löt,salade d’asperges et de pomme de terre, cresson
Kallrökt lax, vitlöks-”grilloumi” från Löt gårdsmejeri, fransk sparrispotatissallad och vattenkrasse
En så perfekt middag måste naturligtvis avslutas med dessert.
Mousse au chocolat de lait, amandes et pistaches Savarin, framboises, de réglisse salé
Mjölkchokladmousse, mandel- & pistagesavarin, hallon och saltlakrits
När vi betalat notan och plockat ihop våra tillhörigheter traskade vi iväg. Det blev några skyltfönster som skulle betittas och lite småshopping som skulle utföras. Men framför allt, det skulle drickas champagne.
En träff på stan med Harriet har inte ägt rum på riktigt om den inte innehåller minst ett glas champagne. Nu blev det visst något annat mousserande den är gången, men det är tanken som räknas.