Måndagslyx

I måndags träffade jag min goda vän Harriet Linder Sporron. Vi ses lite då och då för att umgås över en god bit mat och något gott att dricka.

20150803_152246

 

Harriet, som jobbar som officiant på begravningar, kom ångande i värmen i sin svarta klänning. Men påpekade glatt att hon bytt bort de svarta strumporna för min skull. Det var dessutom varmt och därför säkert klokt att ha bytt till lite lättare fot-och benklädsel.

 

 

 

Vi hade inte alls bestämt vart vi skulle gå men hamnade ganska snabbt på Berns Bistro & Bar. Där hade jag aldrig varit tidigare, jag har bara varit inne på Berns och inte ens lagt märke till bistron utanför. Kan ju i och för sig bero på att jag inte varit inne i stan mer än någon enstaka gång i sommar och de senaste fyra somrarna har jag tillbringat på västkusten.

Vad skulle man nu äta? Vi bestämde oss för att äta fisk och till det delade vi en flaska Chardonnay.

20150803_153508
Saumon fumé, l’ail ”grilloumi” de Löt,salade d’asperges et de pomme de terre, cresson

Kallrökt lax, vitlöks-”grilloumi” från Löt gårdsmejeri, fransk sparrispotatissallad och vattenkrasse

 

En så perfekt middag måste naturligtvis avslutas med dessert.

20150803_165045
Mousse au chocolat de lait, amandes et pistaches Savarin, framboises, de réglisse salé

Mjölkchokladmousse, mandel- & pistagesavarin, hallon och saltlakrits

 

 

När vi betalat notan och plockat ihop våra tillhörigheter traskade vi iväg. Det blev några skyltfönster som skulle betittas och lite småshopping som skulle utföras. Men framför allt, det skulle drickas champagne.

20150803_174146

 

En träff på stan med Harriet har inte ägt rum på riktigt om den inte innehåller minst ett glas champagne. Nu blev det visst något annat mousserande den är gången, men det är tanken som räknas.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *