Tofta herrgård

Huvudsyftet med min resa ner till västkusten var att äta middag och gå på teater tillsammans med några vänner från Sommarhotellet. Det är en årlig tradition.
Eftersom jag inte längre bor på Marstrand och Sommarhotellet hade jag bokat ett rum på Tofta herrgård.

20150814_093040

 

Huvudbyggnaden Tofta herrgård

 

 

20150813_144637

 

Mitt rum låg i en annan byggnad som kallas Smedjan

 

 

Jag hade precis hunnit duscha och byta om och skulle precis gå och dricka eftermiddagskaffe när mina vänner dök upp med en korg. I korgen fanns snacks, mousserande vin och pepparkakor.

20150813_155142-1Det blev en trevlig stund medan vi väntade på att det skulle bli dags att gå till middagen. Vi gick sedan i samlad tropp, eller nästan i alla fall, för några ville titta på en gammal byggnad eftersom det var ett par nya i gruppen. Men till sist var vi i alla fall samlade och kunde sätta oss till bords.

20150813_172038

En liten aptitretare

 

 

20150813_174557

 

                                          Huvudrätt

 

20150813_182901

 

 

Efterrätt

 

 

 

Man kunde välja ett vinpaket med viner som deras sommelier valt ut speciellt för att passa. Jag valde vinpaketet.

20150813_170807-1
Efter maten var det dags att gå till teatern. I år spelade Teater Tofta Ett dockhem av Henrik Ibsen.

Efter teatern tackade vi skådespelarna och sedan åkte vännerna hem och jag gick till mitt rum. Jag var ganska trött och somnade och sov hela natten.

På morgonen gick jag till huvudbyggnaden och åt frukost. Jag älskar hotellfrukostar och satt länge vid bordet. Precis när jag skulle gå blev jag tilltalad av ett lite äldre par som satt några bord bort. De ville veta vad jag tyckte om maten eftesom de inte alls var nöjda. De hade väntat sig mat i toppklass eftersom de läst på hemsidan att man anser sig servera just mat i toppklass.
Jag sa att vi varit nöjda överlag, men att jag kunde håla med om att man visst kan äta betydligt godare på många andra ställen och att till och med IKEA:s mat är lika bra som den som serveras på Tofta. De hade aldrig ätit på IKEA fick jag veta, men sa att de var vana vid mycket högklassig mat på fina ställen.

20150814_082117

Innan jag gick till rummet för att packa ihop och resa vidare tog jag en promenad i de vackra omgivningarna.

20150814_093602_001

 

 

 

20150814_094119

 

 

 

 

 

Från början hade jag vissa planer på att stanna även dagen efter och åka först på kvällen. Man erbjuder turridningar på olika nivåer, även för nybörjare och dit får jag väl räkna mig även om jag faktiskt har ridit förrut. Men sedan kändes det som lite för mycket på en och samma gång, det är inte precis gratis att vara på resande fot.

20150814_094519

På övervåningen håller man teaterföreställningen och i bottenvåningen finns en servering där man kan köpa något att äta eller dricka i pausen.

 

20150814_094542_001

 

Smedjan, där jag hade mitt rum

 

 

Till sist var det dags att packa ihop och åka vidare, man skulle checka ut senast klockan 11.00.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tofta herrgård

 1. Åsa skriver:

  Hallå !
  Som en av vännerna som var med håller jag med; det var ingen mat i toppklass.
  Men såsen var god liksom desserten. Den ( desserten) tycker jag höll toppklass.
  På IKEA äter heller aldrig jag så om deras mat kan jag inte uttala mig.
  Nå,vad tyckte Du om prästen?
  Riktigt bra och långt över min förväntan tyckte jag

  • Kraka skriver:

   Maten har varit bättre de andra åren, men som du säger, efterrätten var mycket bra. Den tyckte inte paret jag pratade om heller. Såsen var dålig sa de och jag sa att den iofs kunde varit lite tjockare. De tyckte att havtornssorben var för skarp i smaken och jag påpekade att just havtorn är väldigt speciellt.

   IKEA:s mat är god som vardagsmat. Speciellt vissa rätter och i sommar har de haft en väldigt god spättafilé.

   Vilken präst är det du menar? Jag har inte varit i någon kyrka på den här resan och inte träffat någon präst, i alla fall inte vad jag vet. 🙂

   Beträffande Ett dockhem så kommer det ett separat inlägg om det.

 2. Ingrid skriver:

  Så vackert och trivsamt det ser ut att vara på Tofta herrgård. När jag läste din rubrik trodde jag först att du var på Gotland, för det finns ju ett Tofta här också. Det ligger ganska precis mitt emellan Visby och Klintehamn.
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Som hund och katt – Jönköping och Skillingaryd | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *