Som hund och katt – Jönköping och Skillingaryd

Förra veckan när jag var ute och reste besökte jag Jönköping, Vaggerryd och Skillingaryd. Min vän L bor i Jönköping och jag mellanlandade där ett par dagar på slutet av resan.

Efter att jag lämnat Tofta herrgård åkte jag via Angered  och bakvägen ut till E20, svängde av mot Borås och körde via olika samhällen vägen mot Jönköping.
Jag stannade till både för att ta en eller annan turfzon och för att dricka kaffe. Det var soligt och fint och en behaglig resa.

När jag anlände till Jönköping parkerade jag och gick upp till L med mina kassar. Jag hade varit lite bekväm, trots att jag vet av erfarenhet att det blir massor av problem om man skulle få ett bilhaveri, och packat dels i en stor, fin galonkasse dels i en papperskasse. Min son kallar kassar lite retsamt för polska attacheväskor. Ser, när jag googlar att det är ett etablerat slangord för just kassar och enklare bagar. Själv verkar jag ha missat detta ord tills nu, eller glömt det. Hur som helst är det bekvämt ibland.

Vi gav oss av ganska omgående för L skulle åka vägen om Vaggeryd där hon skulle mata sin sons katt, en ragdoll som heter Malva.

20150814_180253_001_01-1

 

Malva, en mycket sympatisk ragdoll som genast lät sig klappas och kelas av mig

 

 

 

Vi for sedan vidare till Skillingaryd där vi skulle ta en titt på kyrkogården och sedan dricka kaffe med I.
På kyrkogården var det förvånande visset och eländigt och ännu en gång blev jag helt matt. Det är inte mitt ansvar, men det hjälper inte.
Efter att vi varit på kyrkogården, där jag förresten också tog en turfzon, åkte vi en sväng och sedan till I.

Hos I drack vi kaffe och åt Napoeonbakelser som vi köpt i Vaggeryd. Vi satt länge och pratade och till sist kände både L och jag att vi behövde åka. Men det var inte utan dåligt samvete som vi lämnade I och hennes hund Lucie (med reservation för stavningen av namnet).

20150814_194538_001-1

Lucie ligger troget i soffan bredvid sin matte (som inte är med på bilden). Lucie och jag är gamla goda vänner.

 

 

 

 

När vi kom tillbaka till Jönköping åt vi hemlagad pizza och drack vin. Det var gott och trevligt. Det bästa, när man själv är introvert, är att umgås med introverta vänner. Vi avslutade kvällen med att vi var och en för sig lyssnade i lurar. Jag lyssnade på en bok och L på ett av årets avsnitt av Sommar.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Som hund och katt – Jönköping och Skillingaryd

  1. Geddfish skriver:

    Ta en turfzon, vad i allsinaste dar är det? Är det att blunda och ta 5 minuter?
    Förstår att du hann med mycket på din resa, så intressant. Särskilt den goe katten.
    Ha det gott, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *