Klockan 21.42

Igår, klockan 21.42, var det 30 år sedan min älskade son och bästa vän föddes. Han ville inte ha någon fest, inte fira ordentligt, men tyckte det kändes okej att vi gick ut och åt lite tillsammans i all enkelhet.

Vi hade bestämt att träffas på söder, vid Medborgarplatsen, efter att jag varit och tränat. Eftersom det var lite strul med T-banan, när är det inte det, fick jag vänta en stund på honom. Men jag kunde roa mig med att titta på en dansuppvisning undertiden. Eller uppvisning var det nog inte direkt för som jag uppfattade så var alla välkomna att delta i dansandet.

Det kändes både lite kyligt och alldeles för överbefolkat på restaurangerna på torget. Istället gick vi till den närbelägna kinarestaurangen. Där var det lugnt, det var vi och ett annat par som var där. Trots att maten är bra och priserna hemula är det alltid relativt folktomt där. Kanske är det mer folk vid lunchtid?

Vi var i alla fall mycket nöjda med maten. Jag åt Fyra små rätter och F åt någon biffrätt. Till det drack vi kinesisk öl, Sing Tao.

Även om det aldrig är särskilt mycket folk så behöver man inte känna sig ensam. Man kan alltid titta på husdjuren… 🙂

20150820_214847-1

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Klockan 21.42

 1. Geddfish skriver:

  Men, se god lunchdags, och eftergrattis till sonens 30-årsdag!
  Jag tror att Kina- och Thairestauranger går bäst vid lunchtid, det är buffé då och som billigast.
  Och det är god mat och jag gillar den inhemska ölen.
  Solig kram!

 2. Wiolettan skriver:

  Grattis till din son.
  ”Husdjuren på restaurang”, tänkte jag då jag läste det du skrev. Sedan förstod jag, akvariefiskar.
  Jag var på 80-talet i London, på en pub, där fanns det en katt som låg och myste plus en hund som vandrade omkring.
  Det finns många restauranger så jag brukar undra hur de går ihop, ekonomiskt, men det måste de ju göra eftersom de fortsätter.
  Ha det bra.
  Kram!

 3. Ingrid skriver:

  Så trevligt det låter att gå ut och fira sonen 30-årsdag. Grattis i efterskott till honom!
  Fyra små rätter gillar jag. Vi har faktiskt en kinarestaurang i Visby och när jag jobbade gick jag och en arbetskamrat rätt ofta dit och åt lunch.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *