Man måste inte alltid berätta

Oavsett om man tror på Gud eller inte brukar de flesta ändå tycka att Jesu Bergspredikan är fylld av kloka och tänkvärda ord.

Några händelser i min privata sfär, och i omvärlden i stort, får mig just nu att särskilt tänka på Matteus 6: 1-4:
Var noga med att inte utföra era fromma gärningar i människornas åsyn, för att de skall lägga märke till er. Annars har ni ingen lön att vänta hos er fader i himlen. När du ger allmosor, låt då inte stöta i basun för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människorna skall prisa dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ger allmosor, låt då inte vänstra handen veta vad den högra gör. Ge din allmosa i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig.”

Bildresultat för två fiskar och fem bröd

 

*Bilden lånad från nätet. Fem bröd och två fiskar, för mig en symbol för Sharing is caring – När vi delar räcker det åt alla.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Man måste inte alltid berätta

 1. Bosse Lidén skriver:

  Jag har alltid varit mest imponerad av människor som inte hörs mest, men som gör fina saker när de som bäst behövs. Tomma tunnor skramlar högst har stämt in på flera personer som jag stött på under min vandring på jorden. Kram Bosse
  Ps. Kul att följa ditt äventyr i åtta delar i mina nuvarande trakter och i gamla trakter på västkusten. Trist att du drog på dig bacillusker. Hade du åkt i augusti istället hade vädret varit mer pålitligt.

 2. Åsa skriver:

  . Men samtidigt kan väl det fungera som inspiration till andra då man läser/hör vad någon gör. Bl.a. Blev jag inspirerad då jag läste att Barbro fått löfte av ett flygbolag att ta med 10 kg extra per person och därmed fyller 40 kg skor och kläder till Lesbos.
  Och företaget som ställde in sin resa och istället gav 400 000:-.
  Så att ge i det fördolda är nog inte alltid bäst. Att man sen inte ska förhäva sig och sin roll- det är ju självklart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *