När man inte har något bröd…

Marie Antoinette lär ha sagt att om de fattiga inte hade något bröd så fick de väl äta kakor. Om hon verkligen sagt det eller om det är en myt vet jag inte, det finns olika uppgifter. Men det räknas ändå till ett av de odödliga citat sagda av kända personer.

Även om jag inte direkt är rik kan man väl inte påstå att jag är fattig. Men just idag är jag utan bröd, eller inte ens det egentligen för det finns knäckebröd. Men idag får det ändå bli tårta till frukost. Jag har ett fat med rester som är goda fortfarande men inte har utseendet för sig.

Sitter i stugan med regnet strilande utanför och dricker kaffe och äter tårta. Jag har ledigt hela dagen och behöver inte gå ut förrän jag ska åka in till stan och gå på min träning. Blir vädret bättre kommer jag nog att gå ut en stund, men det finns ingen anlednig att stressa idag.

20150915_092154_001-1

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på När man inte har något bröd…

 1. Geddfish skriver:

  Tårta till frukost? Hihi, ja man väljer själv.
  Jag valde havregrynsgröt, så då behövde jag inte tänka BRÖD, det var liksom färdigtuggat, som min man brukade säga.
  Här öser regnet ner också.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Hihi… Jo, man väljer själv. Här finns både havregryn, vatten, mjölk och sylt. Men för mig är havregrynsgröt en sällanfrukost. Däremot har jag långa perioder då jag äter det nästan varje natt på jobbet.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *