IRIDICA – Ett nytt sätt att rädda liv

Blodförgiftning, sepsis, är en av de vanliga intensivvårdsdiagnoserna och är potentiellt dödligt om man inte snabbt får rätt behandling. Patienterna är mycket dåliga, ofta medvetslösa, och det är bråttom.

Idag kan man läsa i Svenska Dagbladet  om den nya metoden IRIDICA som kommer att rädda många liv och också frigöra platser på våra intensivvårdsavdelningar snabbare. Sverige har ont om intensivvårdsplatser, inte minst beroende på att det är brist på sjuksköterskor  med specialistutbildning i intensivvård.

Vi på Huddinge Intensivvårdsavdelning har varit med och testat den här nya metoden som heter IRIDICA.
Det är ännu en gång under min låååånga karriär jag varit med och testat metoder och/eller apparater som ska rädda liv.
Vill du ha ett spännande liv och ännu inte valt vad du vill jobba med kan jag rekommendera intensivvård. Det är en av de mest spännande och dynamiska sektorerna i vården. Bli intensivvårdssjuksköterska!
Du kommer aldrig att tjäna de stora pengarna, men du kommer att tjäna mänskligheten och i det långa loppet som ett yrkesliv innebär är det så mycket mer värt. Bli intensivvårdssjuksköterska!

Jag är stolt över att jag och mina arbetskamrater fått vara med och göra den här metoden möjlig. Såg på vår interna Facebookssida att de ansvariga för IRIDICA-studien varit och lämnat kaffebröd till oss. Jag var ledig då, men gläder mig åt studiens lyckade resultat. Det är stort, en gåva i sig själv, att få vara en del av utvecklingen som leder framåt i en ständigt föränderlig värld.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på IRIDICA – Ett nytt sätt att rädda liv

 1. Geddfish skriver:

  Läste om metoden och det är ju helt fantastiskt!
  Du är med om ett väldigt spännande och räddande yrke, tacksamt med intensivvårdspersonal!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är spännande att vara en del av utvecklingen. Även om jag huvudsakligen bäddar, tvättar och vänder patienter och hanterar mediciner så glimmar yrket till emellanåt och jag inser hur stort det är att få ha förmånen att vara en del av framtiden.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det måste verkligen vara häftigt att få vara med om en sådan utveckling! Sjukvårdspersonal av alla de slag är guld värda. Vad skulle vi göra utan er alla?
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *