Onsdag mitt i veckan

Igår var det onsdag och trots att jag var ledig var det en höststart för mig. Jag hade sovit hemma eftersom jag skulle på ett sammanträde relativt tidigt på morgonen och vi skulle vara i Kista. Det är en stiftelse vars styrelse jag har ett förtroendeuppdrag i.

Stiftelser är svåra konstruktioner rent juridiskt och det finns många irrgångar som man kan gå vilse i. Vi hade därför utökat vår skara med ett par juridiskt kunniga personer för experthjälp. Vår vikarierande kyrkoherde är också en riktig stjärna på att hålla isär frågorna och tydliggöra vad som är relevant och vad som hör hemma i andra forum. På det hela taget blev det en trevlig förmiddag även om alla inte är helt överens i alla frågor.

När jag gick var det lunchdags och jag såg att det skulle bli  lunchkonsert i kyrkan, men jag kände att jag behövde vara själv mer än jag behövde en lunch med många människor att prata med. Ni vet det där med introvertas behov av självsamhet…

Jag gick in i Kista centrum och sprang på någon jag inte sett på länge och vi pratade en stund. Hen skulle på konserten och jag gick vidare till Jensens.

20150916_122143-1

 

Ostgratinerat vitlöksbröd och ett glas rött, vardagslyx

 

 

20150916_122900

 

 

Fläskfilé med grovskuren pommes

 

 

 

Jag tog en kortare shoppingrunda efter maten. Var på Stadium, men de har ju precis som alla andra affärer i Kista Galleria blivit en affär med mängder av märkeskläder och ointresserad personal. Jag skulle ha en yogamatta och det fanns inte att finna någonstans och inte hade personalen någon lust att hjälpa mig heller.

Istället gick jag till Classe, Clas Ohlson, och där var det annorlunda. Jag hade två frågor: Var hittar jag en yogammatta och var har ni elektriska råttskrämmare. Jag fick genast numret på de hyllor där detta fanns att hämta och på ett par minuter hade jag gjort mina inköp. Det kallar jag professionellt kundbemötande!

Eftersom jag druckit ett glas vin till lunchen kunde jag inte åka till stugan och la om mitt dagsprogram. Jag skulle på en markandsundersökning på kvällen inne i stan och bestämde mig för att stanna hemma, åka in till stan och sedan tillbaka och hämta katt och packning.

Klockan 17.45 var jag på plats, eller lite tidigare egentligen eftersom det var då det skulle börja. Vi var ungefär ett hundratal personer den här kvällen. Man hade haft andra kvällar också som kunde välja på. Att jag blivit utvald berodde på att jag tillhör målgruppen.

Vi fick lyssnade på 729 (!) låtar. Visserligen bara en liten snutt, men ändå… Vi skulle sedan bedöma dem utifrån vad vi tyckte. Hade vi aldrig hört dem förut fanns ett alternativ för det också. Jag tror det var 3 eller 4 låtar jag inte kände igen.

Efter halva tiden var det kaffepaus och vi fick kaffe och en jättegod wraps. Jag valde en med kycklingfyllning. Sedan fortsatte vi tills vi var klara. Det var Radio Vinyl, 107,1, som gjorde en undersökning för att uppdatera sitt låtval. Det var med andra ord mängder med gamla godingar eftersom de spelar låtar från 1950-. 1960- och 1970-talet. Jag brukar sällan lyssna på dem, lyssnar mest på Lugna Favoriter när jag lyssnar på radion. Numera är det annars mest egna listor på Spotify som står för musiken i mitt liv.

Efteråt åkte jag hem igen. Jag öppnade buren så Xanthos kunde gå in, letade rätt på en vas till blommorna som jag fått med bud och som F satt i en kaffekanna (ja, se karlar!). Jag hann med en kortis med min son, han fick bära ut tillsammans med mig och vi tog en tur runt kvarteret för att prata lite. Sedan åkte jag och Xanthos till stugan.

Jag är verkligen glad att jag har en stuga så nära infarten, annars vet jag inte om jag skulle våga åka dit på kvällen. Det är precis svart i området. Men mina närmaste grannar bor också fortfarande här på heltid.

Kvällen blev sen, trots att jag var trött. Jag tog ett glas vin och kommunicerade med några vänner via nätet. Plötsligt var det långt efter midnatt och jag och min katt gick och la oss.

20150916_223757_001-1

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Onsdag mitt i veckan

  1. Ditte skriver:

    Oj, vilket dag! Vill till att hänga med! Men å andra sidan gillar jag också fart och fläkt och när det händer mycket. Skönt att komma ut till stugan och kanske möta stillheten och tystnaden. Kontrasterna berikar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *