EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 september

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 20 september hittar du här.

Söndag, ledig och i stugan.

EFIT 2015-09-20 001Klockan 9-10: Jag vaknade och kollade vad klockan var.

EFIT 2015-09-20 002Klockan 10-11: Morgonkaffe. Ett par av alla de blombuketter jag fick när jag fyllde är förra helgen.

EFIT 2015-09-20 003Klockan 11-12: Om det var en bra eller dålig idé vet jag inte säkert. Men förra helgen stuvade min son och hans gudmor ner saker i källartrappen när de hjälpte mig att städa. Nu tog jag bort dem och ställde på mer funktionella platser.

EFIT 2015-09-20 004Klockan 12-13: Efter att ha plockat ihop det som skulle till returen och ställt i bilen bar jag bort soppåsen till vår sopmolok.

EFIT 2015-09-20 005Klockan 13-14: Nu var det dags att skörda potatisen. Jag hade inte så många potatisplantor, men ett helt handfat potatis fick jag. Det finns bilder på potatisblasten från tidigare EFIT.EFIT 2015-09-20 006Klockan 14-15: Det var en perfekt dag. Jag var inne hos grannen och blev bjuden på kaffe. Jag njöt av det fina vädret och att det var så grönt fortfarande.

EFIT 2015-09-20 007Klockan 15-16: Xanthos njöt också av det fina vädret och satt på en stol i trädgården.

EFIT 2015-09-20 008Klockan 16-17: Drack en kopp kaffe medan Xanthos vilade. Unnade mig lite smågodis till kaffet. Har ett ohemult stort förråd av smågodis. Skulle haft det på festen, men glömde bort det när jag dukade och det blev kvar i köksskåpet.

EFIT 2015-09-20 009Klockan 17-18: Port 73 är ett köpcentrum i Haninge. Jag var där och shoppade nödvändor, saker som jag nödvändigtvis ville ha. Köpte hushållspapper, matvaror och nagelfilar av papper. Skulle köpt en slangvinda också, men det var stängt på Jula där jag tror och hoppas de har sådana. De stängde klockan 18 eftersom det var söndag. Jag missade tiden med mindre än fem minuter.

EFIT 2015-09-20 010Klockan 18-19: Middagsdags. Kokt, egenodlad, färskpotatis med fiskpinnar. Ett glas vitt.

EFIT 2015-09-20 011Klockan 19-20: Jag satt vid fönstret och tittade ut. Det lyste hos grannarna mitt över. De bor också kvar här på heltid hela säsongen.

EFIT 2015-09-20 012Klockan 20-21: Xanthos höll mig sällskap. Han låg på F:s säng som fortfarande står i vardagsrummet.

001Klockan 21-22: Satt vid datorn och lyssnade på musik, Spotify, medan Xanthos låg kvar på sängen. Det började bli kväll och snart dags att krypa ner i bädden.

001Klockan 22-23: Jag hade bryggt en kopp te som jag tog med in till sängen. Natten fick ta plats och John B Lund dela min tekanna. Jag fick två tekoppar och en påse te av min vän Frudin, som också har en blogg. Vi är kollegor och jobbar tillsammans.
Mönstret heter Mon amie, vilket betyder min vän, och är ett av Rörstrand-Gustavbergs mer kända porslinsmönster. Det är Marianne Westman som designat mönstret som hållit sig populärt i årtionden och producerades 1952-1987. När Marianne W fyllde 80 år, 2008, återlanserades mönstret. Det är en trevlig idé att förpacka koppar ihop med en påse te. Mon amie är ett svart te med smak av rabarber och grädde. De fina kopparna kändes alldeles för fina att ha på landet så de har fått flytta hem.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2015. Bokmärk permalänken.

5 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 september

 1. Erik skriver:

  Tittar tillbaka! Sonen är 12 så han får se nog filmen. Men efter att jag berättat att den var kass så var han inte så intresserad längre. Vilken häftig källartrappa du har!

  • Kraka skriver:

   Jag har också hört att många tycker att filmen är kass. men det ska visst bero på att man förväntat sig samma häftiga upplevelse som då man såg den första filmen. Det man då glömmer är att man inte var i samma ålder.
   Jag har inte sett filmen, bara hört om den. Däremot tyckte jag att nya Terminatorfilmen, Genesys, var mycket bra. Men man ska ha sett alla filmerna om man ska få ihop det för det är en himla massa återblickar.
   Jag ser ofta film med min son, men han är ju lite äldre än din. Vi ska ha någon filmkväll framöver då jag flyttat hem igen och se alla Mad Max-filmerna.

   Ja, den där trappen är väl rätt häftig, hela källaren förresten. Men jag har inte fixat till där ännu, får bli nästa år. Jag köpte stugan i slutet av förra året så det är min första sommar här.

 2. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få följa din dag i bilder!
  Xanthos ser verkligen ut att vara en jättemysig katt.
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Ryms en hel del i den trappen 🙂

 4. Anni skriver:

  Den städningen i källartrappen ger jag inte mycket för, men någon som använder ordet ohemult – där får du guldstjärna av mig! Ett favoritord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *