Men det har ju stått i Aftonbladet

Jag vet inte hur många som känner till att Plusgirot, en del av Nordea, bestämt sig för att man inte vill ha kvar sina privatkunder. Man har varit dålig med informationen och det har varit lite av ett lotteri om man ens fått veta att ens konto ska försvinna.

Själv hörde jag rykten om att Plusgirot skulle göra sig av med alla privatkunder och stänga ner konton ett visst datum. Men någon information om det hade jag inte fått så jag ringde och man var då väldigt förvånad att man inte informerat mig. Men jag fick i alla fall en blankett att fylla i. Men inte tillstymmelse till den information jag bett om.

Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner på att få ordning på mitt konto, hur många timmar jag suttit i telefonkö och hur många ickesvar jag fått därför att den jag pratat med inte ens förstått frågan.

Idag har jag i alla fall till sist fått ett nytt konto så jag kommer att kunna betala mina räknigar vid månadsskiftet. Men det har varit mycket oro kring det och jag hade en räkning med förfallodatum förra helgen som jag blev tvungen att betala på annat sätt.

När jag idag stönade lite över att man varit så dålig på att informera fick jag ett rakt och ärligt svar: ”Men det har ju stått i Aftonbladet!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Men det har ju stått i Aftonbladet

 1. Ingrid skriver:

  Det var ju verkligen ett konstigt svar! För det första läser ju inte alla Aftonbladet, däribland jag t ex och för det andra bör de väl informera sina kunder om en sån här förändring. Vilken nonchalans!!
  Tur att du fått ordning på dina konton i alla fall.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var både märkligt och dumt att svara så. Jag läser verkligen Aftonbladet varje dag och just den info jag vill ha har jag inte sett där.
   Det är inte lönsamt för banker att ha privatkunder som ”bara” tjänar kring 30-40 000 i månaden och därför behandlar man oss som skit. Vet inte om man spelar dum eller om man verkligen inte förstår de relativt enkla frågor jag ställt. Nu ska det väl förhoppningsvis fungera. Jag har i alla fall lagt in månadens räkningar för betalning och de få autogiron jag har verkar följt med enligt de önskemål jag lämnat in på papper. Men jag träffade folk på sammanträdet jag var på i onsdags som också hade privata plusgirokonton och de hade aldrig hört om att man skulle stänga ner för privatkunder. Så informationen har varit minst sagt usel.

   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Mycket paff, läser jag svaret du fick från Plusgirot. Inte kan man väl gå på vad som står i kvällstidningarna?? Nä, nu, dra på trissor!
  Tur du är företagsam, det får man faktiskt vara idag.
  Kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   Ja, jag förstår inte hur de tänker alls. Men nu har jag fått ett Nodeakonto. Men det är ju så mycket mer ”pyssel” med att lägga in räknigar där än på ett vanligt plusgiro. Jaghar ett Swedbankkonto som fungerar på samma sätt som Nordea. Men jag vill ha olika konton för räknigar och dagliga inköp. Jag hade haft mitt plusgiro i 40 år och hade gärna behållt det.

   Kram

 3. Lollo skriver:

  Näe, vad irriterande! Hur kan man förutsätta att alla människor läser Aftonbladet? Det var det dummaste jag hört.
  Här fick vi för några år sedan inte information om sopbilarnas ändrade körningar kring större högtider, för att de påstod att det stått i Norrköpingstidningen … Ändå har de ett särskilt ”Sopblad” som kommer regelbundet med en massa annan info … men inte något om just detta. Nä, då måste man köpa tidningen först!
  Jag blir galen på sådant!

 4. Bosse Lidén skriver:

  Vilken soppa och vilken korkad kommentar. 🙁

 5. Anni skriver:

  Va!?! Hade jag ingen aning om! Jag har privatplusgiro och har i o f s tänkt avsluta det, men nog sjutton tycker jag att min bank ska informera om stängningen. Hehe. Då ligger jag lågt nu och ser vad som händer. Mycket intressant …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *