Mellantidsblues

Sommaren är slut och snart är det höst. Kanske är det redan höst, men fortfarande är vi en liten skara som bor kvar i stugområdet på heltid. Men varje dag regnar det och på kvällen blir det inte bara mörkt, det blir riktigt svart.

Igår på väg in till stan drabbades jag av det stora vemodet, en stor trötthet. Jag bestämde mig för att ändra mina planer och inte åka till träningen. Istället åkte jag hela vägen in till stan. Jag hittade lite kläder jag vill ha i en affär, men eftersom jag inte var helt säker på att de skulle rymmas i min ekonomi bestämde jag mig för att vänta. Men för en gångs skull var det vardagskläder. Annars är jag bra på att hitta klänningar jag vill ha. Men jag behöver vardagskläder så mycket mer.

Jag åkte upp till Akdademibokhandeln vid Hötorget och genast kom en expedit och frågade om jag ville ha hjälp med något. Jag sa att jag skulle se mig om, men att jag nog mest av allt behövde en kopp kaffe.

Jag drack kaffe och åt en kaka på Waye´s coffee. Sms:ade lite med F som jag skulle träffa och vi planerade om lite eftersom vi skulle setts vid Medborgarplatsen. Istället träffades vi på T-centralen och åkte tillsammans till stugan.

Jag lagade middag, fläskfilé med senapssås och färskpotatis. Den är så god, potatisen jag odlat. Vi pratade en del men vi var trötta och det blev inte sent.

På morgonen åkte F för att jobba. Jag stannade inne och lyssnade på regnet. På eftermiddagen blev det både uppehåll och sol. Jag passade på att diska. Diska är nog den mest påtagliga aktiviteten idag…

20150923_161744-1

Jag har lyssnat på två böcker de här dagarna, två riktigt bra med energikrävande böcker. Lotus blues och Mios blues. De lämnade en känsla av sorgesenhet efter sig.

Nu lyssnar jag och Xanthos på musik medan kvällen tar allt mer plats. Ute är det mörkt, inne är det hemtrevligt och jag dricker en kopp lapsang souchong. Jag både vill och inte vill flytta hem. Sommaren gick alltför snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mellantidsblues

  1. Där jag bor har det blivit väldigt tydligt att vi har gått in i ännu en höst… Jag känner mig lite ambivalent inför hösten… gillar höstens alla färger… gillar myset med tända ljus… men jag får samtidigt lite panik över att sommaren bara försvann..
    Sommaren som aldrig blev av där jag bor – Sommaren som bara regnade bort och var mycket kall… 🙁
    Kram och ha en fin dag! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *