Compact lördag

Compact living betyder att man på en liten yta får in hela sitt hem. Jag har en egen variant av ”compact living”, jag försöker ibland få in mycket liv på liten tid. Så har det varit den här lördagen.

På natten jobbade jag och hade turen att kunna flexa ut strax efter klockan 06 (jag har arbetstid till klockan 07.30). Det betydde att jag låg i min säng redan kl 07.07 då jag knaprade i mig ett par knäckemackor. Sedan sov jag i 70 minuter, alltså lite drygt en timme.

Jag klädde mig och gav mig av mot T-banan för att åka till Odenplan där jag skulle på en utbildningsdag med min stiftsgrupp. Vi skulle vara i Gustav Vasas församlingshem.

Det gick ingen T-bana som skulle ända fram från Skarpnäck. Jag tog den som bara gick till Gullmarsplan, hoppade av där och såg att om 7 minuter skulle det gå en till Alvik. Skyndade upp för trapporna, ut över hallen och ner på andra sidan och till perrongen på motsatt sida där det ligger en turfzon. Jag tog zonen och sedan tillbaka samma väg igen. Tillbaka på rätt perrong kunde jag konstatera att det var knappt en minut kvar innan min T-bana skulle gå.

Jag var tidig och hann fika innan mötet, det bjöds på kaffe och mackor med ost. Folk började troppa in vartefter.

Dagen handlade till största delen om strukturfrågor och det var några riktigt bra talare som både redogjorde för sin syn på församlingsindelningar och det nya i Kyrkoordningen (en lagtext som år 2000, då kyrkan skiljdes från staten, ersatte Kyrkolagen).

Mitt på dagen blev det lunch, sallad och rökt kalkon. Lättöl och vatten bjöds till, samt kaffe och kakor.

20150926_113949

Efter maten fortsatte vi en stund och det kom upp en del intressanta frågor. Det är framför allt innerstadsförsamlingarna som är berörda av en kommande strukturförändring. Där jag bor har vi tidigare gjort en sammanläggning av vår församling och en annan församling och vad jag tycker om det är väl välkänt. Det var ingen bra förändring och fortfarande efter en och en halv mandatperiod lever vi med sviterna av konflikter och olika syn på vad det innebär att vara kyrka.

Direkt efter mötet skyndade jag mig till Lindex, köpte ett gäng sockar eftersom det inte fanns ett enda par rena i mitt skåp. I alla fall inga rena utan hål på tårna och det fungerar inte när man har öppna arbetsskor.

Jag vet inte när man återöppnade tunnelbanenedgången vid Odenplan, jag är så sällan i de trakterna numera, men jag kunde konstatera att det arkitektoniskt var riktigt snyggt.

20150926_134950

Sedan åkte jag raka vägen hem till stugan, tog en eller annan turfzon på vägen och väl hemma hos Xanthos bäddade jag ner mig och sov så länge jag bara kunde innan det åter var dags att åka till arbetet,

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *