Infektioner, träning och en trevlig middag

I torsdags hade vi studiedag på jobbet. Det var en utbildningsdag med infektioner som tema. Jag gillar de här dagarna då man får lära sig saker och ta del av forskning och nyheter istället för de där meningslösa dagarna då man ska grupparbeta kring hur vi ska bli bättre på att jobba tillsammans och sedan kommer fram till att det ska skrivas PM om att vi ska hälsa på varann när vi ses. (Jodå, det är sant att vi haft sådana dagar också – återkommande eftersom de ändå inte ändrar på något).

20151001_074834-1

 

Spännande ämnen på programmet

 

 

 

 

 

Vi fick kaffe och macka och tillfälle att prata lite med varann på rasten. Sedan fortsatte föreläsningarna.
På lunchen gick jag till den allra närmaste cafeterian. Hade tänkt dra mig tillbaka i avskildhet men hamnade med ett par arbetskamrater och i en spännande diskussion om arbete i allmänhet och arbete på Grönland i synnerhet.

20151001_114513

Bakad potatis med skagenröra

 

 

 

 

Efter lunch var de flesta trötta och det var av och till ordentligt surrigt i salen. På slutet var det svårt att höra och det hyschades från alla håll. Jag längtade bara därifrån för att få vila både öron och själ.

Jag tog pendeltåget in till söder och gick och fikade på 7-eleven. Pratade lite med en man som verkade trevlig, om än lite ”lustig”. Han hade en gammaldags nummerpresentatör med sig som han behövde batterer till. Jag konstaterade på två sekunder att han behövde två R6:or, eller som de heter numera, AA.
Han berättade om att han var rädd för apparater och teknik, var arbetslös musiker och hade lite problem med en kvinna han dejtat. När jag gick därifrån för att gå till min träning funderade jag på varför alla män jag träffar och som initialt verkar trevliga visar sig vara mer eller mindre tokiga.

Efter en timme hård träning och dusch skyndade jag mig till Medborgarplatsen där jag skulle träffa F. Vi skulle äta och prata en stund.
Vi hittade ett trevligt ställe med goda hamburgare och god öl, Dolly´s kök och bar på Götgatan.

20151001_204502
Det hade varit en lång dag och vid 21.30-tiden tog vi T-banan åt varsitt håll. Jag hann med bussen från Skarpnäck, egentligen rätt sjukt att behöva ta bussen den lilla biten till stugan. Men jag vill inte gå genom skogen i mörkret, inte ens de kanske hundra meter som det handlar om.

20151001_223006
Xanthos och jag la oss i varsin soffa och det blev strax sovdags.

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Infektioner, träning och en trevlig middag

 1. Ingrid skriver:

  Jag kan tänka mig att du och Xanthos sov gott efter en så aktiv dag. Fast jag vet ju inte vad han födrivit tiden med förstås?
  Trevlig helg!
  Kram

 2. Ditte skriver:

  Ler och känner igen mignär du skriver om meningslösa studiedagar….Finns alltså inom fler områden än det jag själv varit verksam inom.
  Och visst blir man glad över en föreläsning /studiedagsom berikar och ger något.
  Förstår att det blev en lång dag innan du kom ut till stugan men trevliga dagar orkar man oftast mer.
  Önskar dig en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *