Tiden rinner iväg – fredag, lördag, söndag och måndag

Det har varit några nätter fyllda av arbete och på dagarna mest sovande. Men på fredagen var jag ordentligt aktiv.

På morgonen plockade jag med mina blombuketter och rensade ut det som var visset och fick ihop en samlad bukett som var riktigt fin trots att det gått nästan tre veckor sedan min födelsedagsfest.

20151002_113547

Det var vackert väder och jag och Xanthos vistades ute i trädgården större delen av dagen.
Vi satt ute på varsin stol, ja han låg förstås på sin. Jag drack kaffe och tog hand om all dill som jag skördat. Jag har haft tur med min dillodling och i vinter kan vi se fram mot dillkött och annat gott som kryddas med dill.

20151002_163453

När jag rensat bort stjälkarna blev det två stora skålar kvar som jag sedan kunde förpacka för att frysa in

 

20151002_134651

 

Kaffe och några mackor ute i solen

 

 

 

På kvällen var det dags att åka till jobbet, jag hade fyra nätter framför mig och det kändes lite tungt.

 

På lördagen sov jag till ungefär mitt på dagen. Jag skulle hem till Kista och dels få in dillen i frysen, dels ta ett bad och tvätta håret.

På kvällen gick jag till Akallakyrkan och var med på Helgsmålsbönen. Vi var riktigt många och det var en fin andakt och sedan en trevlig gemenskap vid kaffebordet. Men jag var tvungen att gå tidigt eftersom jag skulle åka till ännu en arbetsnatt.

20151003_183603-1

 

 

Altarljusen

 

 

 

 

På söndagen hade jag tänkt sova riktigt länge, men blev väckt av något underligt telefonsamtal från dolt nummer. Sedan kunde jag inte somna om.

Måndagen var ungefär lika som söndagen förutom att jag slapp märkliga påringningar. Men istället blev jag störd av att en helikopter kretsade över området i flera timmar. Senare fick jag veta att det var polisen som spanade efter folk som kommit med buss till Skarpnäck och blivit anvisade att de kunde gå ner till vårt stugområde och bryta sig in för att bo där över vintern eftersom svenskarna själva inte använde husen. Polisen hade fått ett tips och eftersom det hänt förra hösten också och man då verkligen tagit sig in i flera stugor tog polisen det hela på stort allvar. Om de fick tag på dem som var på väg vet jag inte. Men det känns trist att det organiseras den här typen av resor. Kanske vet inte ens de som kommer att det är olagligt att ta sig in i och övervintra i vinterstängda stugor.

Det känns väldigt olustigt med de här inbrottsvågorna som kommer i olika omgångar. Ja, förutom då att det alltid är risk för inbrott på samma sätt som i alla bostäder. Men i stugområden tar man sig dels in för att bosätta sig, man stjäl sängkläder, husgeråd och eventuell mat. Jag vet inte vilket jag är mest rädd för, att de kommer när jag inte är här eller att de bryter sig in när jag är hemma.

På måndagskvällen åkte jag till jobbet för att arbeta den fjärde natten, den sista innan jag skulle vara ledig. Det blev en bra natt som gick fort. En hel del att göra, men inte så mycket att det kändes för mycket.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tiden rinner iväg – fredag, lördag, söndag och måndag

 1. Underliga bussfärder. Man undrar. Internationell liga på inbrottsturné i Östra Skaraborg.

 2. Ingrid skriver:

  Jag förstår att det känns obehagligt med såna här stöldraider. Det har förekommit här också, men sedan Hassela dragit ner på verksamheten har det blivit lite lugnare. För ett par år sedan blev folk i villaområdena bestulna i sina hem mitt på dagen. Mycket otrevligt!
  Ha en skön ledighet!
  Kram, Ingrid

 3. wiolettan skriver:

  Jag tycker nog att det skulle vara värre om de kom då jag var hemma. Jag har haft inbrott så jag vet hur det känns och jag vill inte möta tjuvarna.
  Tycker att det verkar märkligt om de som kommer inte vet att det är olagligt att bryta sig in i en annans hus, har svårt att tro det.
  Trevligt med din dillodling, bra att ha i frysen.
  Fint med stillheten i kyrkan.
  Hoppas att du får några sköna lediga dygn nu.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *