I torsdags firade vi tredje advent

När jag fyllde år i september hade jag fest för mina närmaste vänner. En av presenterna jag fick var i form av kuvert som delades ut till 12 av gästerna. I varje kuvert fanns en aktivitet som skulle ordnas åt mig. En för varje månad det kommande året.
Eftersom livet ser ut som det gör med fullt upp för både mig och de flesta har det inte stämt riktigt med tiderna. Men alla verkar ha tagit sin uppgift på allvar, i alla fall hittills, och hört av sig om ändringar av tider och i några fall bytt ut själva aktiviteten mot något annat. Men själva idén var att jag skulle få upplevelser under hela det kommande året.

T, som är gift med min vän röntgenläkaren, fick i uppgift att ordna ett adventskaffe åt mig. Det gick inte alls tidsmässigt eftersom jag var på Aruba en stor del av december och resten av månaden jobbade jag i princip. Medan jag var på Aruba fick jag ett sms och vi bestämde att jag skulle höra av mig när jag kom hem och vi skulle då bestämma när det passade oss båda.

Jag blev bjuden hem till T och L på middag i torsdags. Jag skulle få kaffe och kakor också lovades det eftersom det ingår i advenstkaffe. Men jag hade inte föreställt mig att det skulle bli på annat sätt en en vanlig middag med kaffe och kakor efteråt.

Jag kom dit halvannan timme innan L skulle komma från jobbet och T och jag satte oss och pratade och drack ett glas rött. Sedan fixade han till maten som var precis klar när L kom hem.

Jag blev bjuden på pepparkaksgrilljerad lax, en specialsås och pressad potatis. Till det en Chardonnay. Bordet var dukat med en adventsljusstake med tre tända ljus och bredvid stod ett par tomtar och tittade. Under middagen spelades adventsmusik, alltså inte julsånger utan verkligen adventsmusik. Efteråt drack vi kaffe med mandelmussla och andra kakor. Ett perfekt adventskaffe!

20160114_180219

 

 

 

20160114_175618

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på I torsdags firade vi tredje advent

 1. Ingrid skriver:

  Så trevligt det låter! Och vilken underbar present som räcker hela året. Jag har aldrig hört talas om något liknande.
  Ha en skön vintervecka!
  Kram, Ingrid

 2. Iréne Jönsson skriver:

  Vilken fantastisk present och vilket bra tips! Super att bli firad varje månad hela året
  Ha en fortsatt skön vecka
  Kramar från oss <3

 3. Ruth i Virginia skriver:

  Underbart att få en present som vara ett helt år!Det låter jättefint att få en UPPLEVELSE varje månad.
  Utmärkt idé att fira Advent januari! Maten lät ju fantastisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *