Januarivardag – Listad och med ett besök på Listudden

En ledig januaridag kan se ut på olika sätt, idag såg den ut så här. Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

När gick jag upp?

När jag gick upp var klockan 07.21. Klockan hade ringt 07.00, men jag låg kvar en stund innan jag klev upp.

 

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag tänkte inte så mycket alls, pratade inte heller. Var trött. Passade på att läsa alla kommentarerna på ett inlägg i en blogg jag läser emellanåt. Log lite åt att allt fler verkar komma underfund med hur dum han verkligen är. Några hade frågat rent ut om han var dum på riktigt.

 

Vad serverades?

Kaffe och två knäckemackor med kaviar. Jag äter senare en andra frukost som är repris på den första.

 

Vad gjorde jag sedan?

Jag plockade ihop det jag skulle ha med mig och gick ner till badhuset och simmade 1000 meter.

När jag kom hem åt jag min andra frukost och sedan tog jag ett varmt bad och tvättade håret. Diskade och gjorde en deg som ska vila i kylen. Jag håller på att prova olika recept till ett bakverk och försöker hitta det ultimata receptet.

Åkte sedan T-banan till Skarpnäck, passade på att ta några Turfzoner på vägen.  Promenerade till Listudden för att se till min stuga. Därefter tillbaka upp till Skarnäck där jag åt lite lunch, en varmkorv med räksallad. Satte mig inne i serveringen och läste Metro medan jag åt.

Åkte in till stan för att gå på bio och se The Swedish theory of love. Det var en märklig film, så vinklad och ett mästerverk i hur man kan få det mest befängda att låta som om det vore baserat på vetenskap. Om jag hinner ska jag skriva om filmen en annan dag.

Filmen slutade precis lagom för att jag skulle hinna ner till Vapiano där jag skulle träffa min vän röntgenläkaren för att äta middag och utbyta tankar om livet och vardagen.

20160118_17201820160118_183242
När vi ätit och druckit ett par glas vin var det dags att åka hem. Vi gjorde sällskap till T-centralen där vi åkte hem var och en till sig. Det var skönt att komma hem efter en lång dag.

 

Köpte jag något?

Jag köpte:

  • Korv med bröd och räksallad samt en dricka
  • Biobiljett
  • Mat, vin, kaffe och en kaka på Vapiano

 

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej.

 

Middag?

Scampi e spinaci: Scampi, spenat och körsbärstomater blandas med hemgjord basilikapesto, grädde och Grana Padano
Dryck: 80 Acres Chardonnay. Wakefield. Australien

Kaffe och kaka.

 

En bra sak som hände under dagen?

Det hände väl egentligen flera bra saker. Jag simmade, det var okej med stugan och jag hade en trevlig middag med en god vän.

 

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

När jag kom hem tänke jag spontant att det var konstigt att jag var så trött när jag gjort nästan ingenting. Men när jag läser ser jag ju att jag haft en rätt diger dag.

 
Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Januarivardag – Listad och med ett besök på Listudden

  1. Ingrid skriver:

    Spaltar man upp sin dag upptäcker man att man faktiskt gjort en hel del även om man själv kan tycka att man inte uträttat så mycket.
    Jag tycker att du haft en fullmatad dag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *