Sjukt

Veckan började bra efter en helt okej helg. Men det var säkert något på gång redan på måndagen för jag var så trött och blev tvungen att lägga mig tidigt. Men att vara ny tar en massa energi så jag funderade inte så mycket på det. Jag hade dessutom tagit en tur på stan innan jag åkte hem.

På tisdagen skulle jag göra ett kvällspass. Jag var ute i god tid eftersom jag av erfarenhet visste att det är ett himla pyssel att få sitt SLUL-kort påfyllt. Pressbyrån kan inte fylla på men enligt SL ska alla spärrar kunna fixa en påfyllning. Det är förvisso en sanning med modifikation. Förra månaden fick jag åka till Kista eftersom killen i Husby inte hade en aning om vad jag pratade om. Detta trots att det är en av deras tillgängliga 30-dagarsbiljetter.

Alltså åkte jag till Kista direkt den här gången och med förenade krafter läste sig tjejen i biljettspärren och jag oss igenom instruktionen och jag kunde köpa min biljett. Det var första gången hon sålt en sådan.

Jag hade en plan B, att åka in till SL-kontoret inne i stan, och var därför ute i extremt god tid. Det gjorde att jag kunde fika och äta en semla på Centralbageriet, en korvbrödssemla. Det är en alldeles vanlig semla, men avlång.

20160126_115200

Kvällen på jobbet var helt okej, men jag kände mig rätt trött. När jag slutat och gått och lagt mig ägnade jag timmar åt att hosta och snora. Jag hade fått en förkylning. Så typiskt att jag alltid får det när det blir slaskväder.

På onsdagen skulle jag ha en dag med apparatansvarig undersköterska och delar av den gasutbildning som ingår i inskolningen. Nu har jag ju jobbat med medicinska gaser i många år, men det finns en del lokala rutiner som jag behöver lära mig.

På eftermiddagen var det personalmöte och efteråt flexade jag ut lite tidigare. Jag var helt utmattad och åkte raka vägen hem. Eller nåja, jag köpte lite bröd och pålägg på Hemköp i Svava och var sedan en snabbis in på Akademibokhandeln i Kista. Men sedan var det raka vägen hem och bädda ner mig.

Torsdagen, idag, har jag varit ledig och stannat i sängen. Sett lite Netflixt, lyssnat på bok och sovit. F var här med mat till mig, oxjärpar tillagade av vår kock Findus.

Jag är fortfarande utmattad, men hyser hopp om att bli frisk till nästa arbetspass. Katterna håller mig sällskap och kvällen rullar in.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sjukt

  1. Geddfish skriver:

    Det är då raktes inte kul att känna sig utmattad och sjuk.
    Själv är jag inte riktigt kurant efter min ögonoperation, men det bättrar på sig.
    Skönt att du har katterna, ett stort flott sällskap!
    God bättring och kram ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *