Kommer inte ens upp till nollnivån

Det där med att ladda batterier är svårt. Jag har gjort massor av positiva, trevliga saker under min ledighet men känner mig ändå alldeles slut. Troligen för att jag ligger på ett så stort minus redan från början. Det här året har verkligen varit energikrävande hittills med stora mängder jobbiga saker. Därutöver tar mitt nya jobb mängder av energi, inte minst för att det är så ryckigt med treskiftschemat och jag har helt tappat kroppsorienteringen vad gäller dygnsrytm. Att vara ny är som bekant också energikrävande. Men jobbet är roligt, i alla fall de brännskadespecifika delarna.

Efter en hel vecka med pass på olika tider avslutade jag med en natt mellan onsdag och torsdag. Jag kände mig utmattad när jag kom hem, men hade ändå ambitionen att gå upp i tid för att åka till träningen. Men jag försov mig en timme och insåg att det inte skulle fungera att hinna i tid. Istället bokade jag en tvättid. Tvättkorgen var rätt full och jag behövde bädda rent.

På fredagen var det fullt upp. Jag skulle iväg ganska tidigt för att  lämna bilen och få mina däck bytta. Sedan ner till pendeltåget i Solna för att åka till tandläkaren. Där fick jag nästan en timme lugn och ro i väntrummet. Inte för att jag tagit fel på tiden utan för att jag inte tyckte att tiden skulle räckt till att göra något annat än just ta en kopp kaffe. Kaffet hade jag köpt på Pressbyrån i Upplands Väsby. Den medföljande bullen hamnade i sin påse i väskan. Den gav jag bort på eftermiddagen, inte väskan alltså, men bullen.

Det gick bra hos tandlälkaren, men han sa att jag kunde få ont några dagar efteråt. Senast hade jag ordentligt ont i två veckor så jag får väl ge det lite tid för det gör verkligen ordentligt ont nu. Ännu ett energiläckage.

När jag var klar hos tandläkaren köpte jag ännu en kopp kaffe med medföljande bulle, ett slags giffel den här gången. Den åt jag sedan när jag fick tugga igen. Därefter skyndade jag mig till pendeltåget för att åka till Helenelund och därifrån ta mig till fots till Kista. På vägen tog jag några turfzoner.
Nere i Kista hann jag in en sväng på Eccobutiken, men jag hann inte prova och sa att jag skulle komma tillbaka på eftermiddagen. Jag har ännu inte hunnit dit.

Klockan 14.30 skulle jag på sammanträde i den stiftelsestyrelse där jag numera är ordförande och behövde därför vara där en halvtimme innan för att förbereda en del saker.
Även om mötet i sig inte var direkt jobbigt så finns det en del som orsakar energiåtgång.
Mötet hann precis komma in i sluttampen då jag fick ett sms med frågan när jag hade tänkt hämta bilen.

Åkte till Solna centrum och hade turen att det kom en buss som jag kunde ta dit jag skulle. Däcken satt på plats och vinterdäcken låg i bilen. Jag hade ett annat ärende också på samma plats och pratade med den som skulle hjälpa mig med det. Jag passade också på att överlämna den lilla present jag köpt till hen när jag var i Göteborg. Hen verkade glad för presenten.

Sedan blev det lite struligt med planeringen, tror det berodde på att jag missat ett steg tidgare på dagen. Däcken plockades ut och vi stuvade in oss i min bil och åkte till Biltema. På vägen dit ville jag till en Coop Forum och trafikläget gjorde att det blev den i Bromma Blocks. Biltema ligger ute i Jakobsberg så det var på vägen dit i alla fall och när vi kom ut var det mindre kaotiskt och vi kunde ta oss dit utan större problem. På Biltema hittade jag av en slump, det stod ett sådant uppställt i entrén, ett liten miniväxthus. Jag var annars bara med som skjuts.

Tillbaka till Solna för att hämta mina däck och och lämna av en person, vi fick inte plats alla när mitt baksäte var fällt och däcken där. Det var orsaken till just den biten med däcken in och ut och in igen.

Nu fick jag i alla fall komma hem och laga middag. Lagade minutbiff med potatiskroketter, till det ett glas vin. Men jag var alldeles för trött för att orka se den film jag tänkt se på datorn. Det var verkligen tur att min son inte hade haft tid att gå på bio. Jag hade frågat honom om vi kunde se London has fallen.

På lördagen åkte jag till stugan för att börja städa inför kommande utflytt. Städa både ute och inne. Naturligtvis började det regna redan när jag kom ut på E4.an vid Kista. Det blev bättre en stund, men jag hann inte alls kratta och röja som jag tänkt. Inne var det för kallt att bli varm när jag redan blivit blöt rakt igenom kläderna. Men jag dammsög och tänkte dricka kaffe. Men det fanns inget snabbkaffe så det fick bli te istället. Mon Amie, som jag fått av frudin när jag fyllde år. De vackra kopparna har jag däremot inte kvar i stugan, de finns här hemma.

20160416_140215-1

 

 

 

Blåsippor på min kolonitomt

 

 

 

Jag hade tänkt åka hem vid 18-tiden, men frös och längtade hem när vädret var dåligt. Kommunicerade med F och vi bestämde att jag skulle fixa biobiljetter och att vi sedan skulle äta före bion. Hemma igen hann jag både ta ett varmt bad och vila lite innan vi skulle ses.

Vi åt på Pytterian och såg Londan has fallen på Filmstaden Sergel. Filmen var okej, men inte jättebra. Lite för förutsägbar. Efter bion gick vi upp till Fridhemsplan för att jag skulle kunna ta turfzonerna utefter vägen.

20160416_195049_001
Varför ändra ett vinnande koncept? Samma mat som de senaste gångerna, smörrebröd med rödspätta och till det ett glas chardonnay

 

 

Klockan var efter midnatt innan jag var hemma på lördagskvällen och jag skulle upp tidigt, eller nåja, ganska tidigt.

På söndagsmorgonen gick jag upp och drack kaffe och hade sedan bestämt med F att han skulle hjälpa mig bära ner däcken i förrådet och att vi sedan skulle äta frukost tillsammans.

Efter frukosten, som han bjöd mig på, åkte jag till Årsta för att träffa Harriet L-S. Vi skulle ses på Hjälmaren för att ta ett glas vin. Det blev två glas vin, middag och dessert med kaffe. Medan vi åt hann vi avhandla livet i allmänhet och skvaller om gemensamma vänner och bekanta i synnerhet. Vi tillbringade några timmar tillsammans innan hon följde mig till Tvärbanan och jag åkte hem.

20160417_141328-1

 

20160417_152930-1

 

När jag kom hem gick luften ur mig helt. Jag la mig i sängen för att lyssna på en bok, men det tog inte många minuter innan jag sov. När jag vaknade var klockan runt 21.30. Jag behövde sömnen, men nu blir det återigen svårt att få ihop dygnsrytmen eftersom jag måste upp vid 08-tiden imorgon för att jobba 13-21.30.

Jag har haft en fantastisk helg, men energinivån har inte ökat det minsta. Den har i och för sig inte sjunkit heller, men ligger man redan på minus så vore det kanske bra att få ett tillskott. 🙂

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *