Den stora kärleken

Eftersom jag inte kunde sova bestämde jag mig för att se första avsnittet av Outlander på Netflix. Serien bygger på Diana Gabaldons böcker om  Claire Beauchamps och Jamie Frasers äventyr i 1700-talets Skottland.

Jag har läst böckerna för många år sedan och fullkomligt älskar dem. En av punkterna på min bucketlist är att besöka Craigh na dun, den klippa som har en avgörande betydelse i böckerna. Det är de här böckerna som gav upphov till min stora passion för Ale stenar.

Alldeles oavsett om man tror på magin i de gamla druidberättelserna eller inte så är det en vacker kärlekshistora om den äkta kärleken som övervinner allt. Det är inte kärlek vid första ögonkastet, men en kärlek som inte ger upp trots att den har alla odds emot sig. Med tiden växer den och blir till det enda rätta och sanna. Till och med en introvert realist som jag kan ibland drömma om en Jamie Fraser att gå genom eld och vatten tillsammans med. Men det brukar snabbt gå över…

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Den stora kärleken

  1. Geddfish skriver:

    Jag älskar också Ale stenar, av en bestämd orsak, som innehöll mycket kärlek.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *