Kuvert – Skrivpuff 19 april

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

På golvet innanför dörren låg en hel hög med kuvert när jag kom hem. Det var en räkning, ett meddelande från banken om en insättning och ett av dessa tröttsamma lånelöften som regnar in utan att man bett om dem.

Jag hade tillbringat förmiddagen på IKEA och fått en hel del inspiration. I mitt hjärta fanns en helt annan slags kuvert, dem man dukar fram när man vill bjuda någon på middag. I fantasin kan jag se hur jag dukar till min vuxna son med porslin i blått och vackra servetter. Eller till bästa vännen i rosa och svart. 

Verklighetens kuvert är oftast de förstnämnda, de med inte alltid önskat innehåll.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Kuvert – Skrivpuff 19 april

 1. Grå Papegoja skriver:

  Bra skrivet! En text att känna igen sig i, speciellt dessa lånelöften, som dimper ner i brevlådan i tid och otid.

  Välkommen till skrivpuff om du är ny och välkommen tillbaks om du skrivpuffat tidigare. Gå gärna in och läs och kommentera på andra skrivpuffares bloggar. Det brukar vara uppskattat och är ett sätt att få respons på egna texter.

 2. B i r g i t t a skriver:

  Igenkänningsfaktor 🙂
  Vissa gillar man inte alls.

 3. Piedra skriver:

  Kul att du också börjat skrivpuffa – eller hur man nu ska uttrycka det. Jättekul!
  En del post vill man bara inte ha…
  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *