Resa – Skrivpuff 22 april

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Jag älskar att resa, att se och uppleva nya miljöer och träffa nya människor. Kanske är det för att jag aldrig fick resa som barn som jag inte kan få nog av resande.

Minns hur avundsjuk jag var på klasskamraterna som rest både i Europa och på andra håll i världen. Det var speciellt en av tjejerna i klassen som hade en pappa som envisades med att i tid och otid visa film för klassen och alla föräldrarna. Vi fick gå till filmsalen i skolan och sitta där och titta på oändliga mängder film och höra honom berätta om deras fantastiska resor. Egentligen var det ju ett slags skryt, de hade råd att resa, och inte nog med det, han hade en filmkamera också. Det kan ju låta löjligt idag när alla har en kamera i sin mobiltelefon, men på den tiden var det inte för vem som helst att äga.

En enda gång reste jag bort med min familj. Vi åkte till Norrköping och sov över en natt på Frälsningsarméns hotell. Jag minns inte om min bror var med, inte heller kan jag dra mig till minnes att vi åt någon hotellfrukost. Men det var ju så länge sedan så jag kanske bara glömt.

Numera reser jag ofta, både kort och långt. Jag tror det är trettiofem länder jag besökt, både på rena turistresor och för att göra studiebesök. Jag har varit på brigadläger på Kuba, gjort en studieresa i Nordkorea och vandrat på Kamchatkahalvön. Men jag har också gjort kortare resor, bland annat till Norrköping där jag har mina rötter på pappas sida. Jag älskar hotellfrukostar och redan imorgon är det dag att göra en resa igen.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

2 svar på Resa – Skrivpuff 22 april

  1. B i r g i t t a skriver:

    Ja visst är det spännande att resa och nu är det säkert någon som är avundsjuk på dig 😉
    Ps gillar också hotellfrukostar

  2. Man kan nog påstå att du tagit igen din barndoms torftiga resande. Inga dåliga resmål du har på meritlistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *