Färgad – Skrivpuff 23 april

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Jag är det vita huset där jag växte upp, huset som sedan blev gult. Jag är det gröna gräset och skogen där jag lekte som barn. Jag är den blå Malmsjön där jag lärde mig simma.
Jag är den tegelröda skolbyggnaden där jag lärde mig läsa, räkna och livets elementära kunskaper. Jag är den rödgula lågan från bunsenbrännaren och det turkosblå kopparsaltet. Jag är de svartvita väggmålningarna i skolans matsal.

Jag är den röda och den blå bussen som jag åker med till det blå pendeltåget. Jag är den blå tunnelbandelinjen, men också de gröna vagnarna. Jag är de vita kläderna, men också de gröna och de blå där jag jobbar. Jag är färgflimret på TV:n i personalrummet som jag ser när jag tar rast. Jag är den bruna hamburgaren och det gröna salladsbladet.Jag är det röda vinet och det genomskinliga bubbelvattnet.

Jag är den röda pionen i min koloniträdgård. Jag är det gula huset som jag älskar. Jag är den gula solen som står högt på himlen och den röda solnedgången. Jag är tusen och en färger som hela tiden bildar de mönster jag ser i livets kalejdoskop. Jag är färgad av varje stund, varje minut och sekund, färgad av det som är mitt liv.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Färgad – Skrivpuff 23 april

  1. marmoria skriver:

    Inte illa!

  2. Grå Papegoja skriver:

    Kreativt. Ett liv i färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *