Tillfälligt – Skrivpuff 27 april

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Jag är alltid på väg någonstans, om inte rent fysiskt så i tanken. Nästan allt jag gör är tillfälligt, liksom platserna jag befinner mig på.

Mycket i livet planeras terminsvis, i mandatperioder eller mellan årsmöten. På jobbet planeras livet i schemaperioder, korta tidsperioder som kan vara allt mellan fyra veckor till tolv eller, undantagsvis, sexton veckor.

Allt detta planerande slår sönder helheten i livet och allt blir tillfälligt. Just nu, tillfälligt, har jag de här arbetstiderna, de här uppdragen, de här planerna. Men sen då? När ska livet bli en helhet som hänger ihop? Hela tiden ska det planeras och funderas, läggas energi på hur det (kanske) ska bli. Sedan blir det ändå inte så och det har gått åt oceaner av energi helt i onödan.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Tillfälligt – Skrivpuff 27 april

  1. B i r g i t t a skriver:

    Kanske stanna kvar i det tillfälliga och vara glad för det 😉
    Kul skrivet om hur livet är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *