Kläder – Skrivpuff 28 april

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Kläder har haft lite olika värde för mig genom åren. Som tonåring sydde jag de flesta av mina kläder och la ner en hel del tid på att hitta det jag ville ha. Men med vuxenlivet kom annat emellan och det är många år sedan jag sydde något plagg.

Kläder var egentligen ingen stor sak under min uppväxt. Mamma skickade efter från Ellos och det var bara att finna sig i att ha det som kassan räckte till. Ja, förutom att jag sydde en del då när jag kom upp i tonåren. Men eftersom jag inte hade någon egen inkomst var ändå urvalet av tyger begränsat.

Med låglöneyrke, ett barn att försörja och dessutom ett yrke där man bär arbetskläder blev det inte högprioriterat att köpa kläder. Lönen skulle räcka till mat, hyra och annat av livets nödtorft.

När ekonomin blev bättre valde jag att lägga pengar på resor och upplevelser och fortsatte vara klädd i jeans och T-shirt. Det är fortfarande så man oftast ser mig.

På senare år har jag fått smak på vissa märkeskläder som Isolde, Gudrun Sjödén och Masai. Bara den senaste månaden har jag köpt flera klänningar av nämnda märken. Men egentligen trivs jag allra bäst när jag får skrota runt i nattlinne och en morgonrock. En biverkning av många års skiftarbete i sjukvårdskläder och en fritid i hemmets lugna vrå.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kläder – Skrivpuff 28 april

  1. Grå Papegoja skriver:

    Praktiska kläder har sitt värde, precis som Gudrun Sjödén. Bra skrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *