Väg – Skrivpuff 29 april

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Det är vägen som är mödan värd skrev Karin Boye. Många har sagt och skrivit kloka ord om vägen. Vägen genom livet, inte alltid så lätt att finna.
När Alice hamnar i Underlandet och känner sig vilsen ställer hon frågan om vilken väg hon ska ta. Frågan ställs till cheshirekatten som siter vid ett vägskäl när Alice försöker få ordning på den absurda värld hon hamnat i. Katten frågar då vart hon ska och då hon svarar att hon inte vet säger han att det då inte spelar någon roll vilken väg hon tar.

Det finns många sätt att leva sitt liv, många vägar att ta. Ibland, ganska ofta faktiskt, går man vilse. Det gäller att hitta sin väg, den som känns rätt just för en själv. Men det gäller också att tillåta sig att gå vilse ibland, det är då man finner nya vägar, nya idéer och nya vänner.

Drottning Kristina lär ha sagt att den som går sina egna vägar behöver ingen karta. Det må vara sant på många sätt, men i vår multifaktoriella, mångfacetterade samtid är det svårt att ens hitta sig själv. Har vi kanske kartan inom oss? Kanske gäller det bara att bli stilla och lyssna.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

2 svar på Väg – Skrivpuff 29 april

  1. Piedra skriver:

    Mycket bra och tänkvärd text! Jag behöver i varje fall mycket tid i tystnad och stillhet för att hitta min väg. Men jag behöver också tid med andra, samtal och reflektioner för att hitta vägen.
    Kram <3

  2. B i r g i t t a skriver:

    Klokt av drottning Kristina! Blir nu nyfiken på henne. Finns det fler citat tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *