EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 5 maj hittar du här.

Torsdag, men ändå en röd dag eftersom det är Kristi himmelfärdsdag. Den här dagen kallade min mamma alltid för första sommardagen när jag växte upp och det var den första dagen jag fick gå klädd i knästrumpor. Som vuxen gör jag  som jag vill, men faktum är att sommaren verkat ha kommit.

005Klockan 07-08: På väg hem från jobbet. Så här ser det ut mer eller mindre jämt i vårt omklädningsrum. Det är så tråkigt att man inte alls verkar bry sig om arbetsmiljön, för även omklädningsrum är en del av arbetsmiljön och en viktig sådan. Att hitta både tvål och toapapper på personaltoaletten är som att vinna högsta vinsten, det förekommer sällan.

006Klockan 08-09: Jag tog en promenad, för att plocka några turfzoner, och gick bland annat genom Stadsträdgården. Det här trädet är vackert på sitt knotiga sätt.

007Klockan 09-10: Jag hade äntligen kommit hem och gjorde lite morgonbestyr innan läggdags. Bland annat la jag min Galaxy Gear på laddning i sin laddningsvagga.

008Klockan 10-11: Jag satt i köket och  drack lite kaffe. Passade på att reta Kingston och gav honom en förpackning kattmat. Han satt sedan och tittade bedjande på mig för att jag skulle öppna den åt honom.

009Klockan 14-15: Nu var det dags att gå upp. Den som räknar lite förstår ju lätt at jag sovit alldeles för lite. La mig cirka 10.30 och alarmet ringde 14.15.
Efter en titt på termometern kunde jag i alla fall konstatera att det var nästan lika varmt ute som inne. För säkerhets skulle tittade jag ut genom fönstret för att förvissa mig om att sensorn fortfarande hängde i skuggan. Det gjorde den.

20160505_150256_001Klockan 15-16: Jag kom till tvättstugan jag bokat och kunde konstatera att maskinerna var så äckliga och skitiga att någon tvätt där inte kunde genomföras. Ännu en av dessa energikrävande företeelser i min närmiljö. Förvaltningen i vår bostadsrättsförening låter allt förfalla och förslummas. Som tur var fanns det en ledig tid i en annan av tvättstugorna och jag kunde bära dit min tvätt istället. Men det är inte okej att det ser ut så här!

010Klockan 16-17: Jag befann mig i tvättstugan. Det var väl inte så rent där heller, men det gick i alla fall att tvätta.

011Klockan 17-18: Jag gick ut en stund och beundrade det vackra trädet utanför tvättstugan. Funderade på om jag skulle hämta en kopp kaffe och sätta mig en stund, men kände att jag inte orkade höra på allt skrikande. Kan någon förklara för mig varför människor från andra kulturer måste vara så högljudda? Varför kan de inte prata med varann i normal samtalston istället för att vråla hela tiden?

012Klockan 18-19: Tog en vagn utanför Stora Coop i Häggvik. Det är egentligen Systembolagets vagnar, men jag skulle inte ha så mycket och ville hellre ha en vagn som inte var så stor.

013Klockan 19-20: Det var lugnt och skönt inne i butiken och jag passade på att dricka kaffe och äta en bakelse.

014Klockan 20-21: Det var dags för lite middag. Nejdå, laxen var inte till mig. Jag gjorde lite falukorvstärningar i micron eftersom jag var så hungrig och behövde mat genast. Hade inte ätit sedan frukosten.

015Klockan 21-22: Jag gjorde falukorv i ugn, ni vet sådan där som man brukar skiva och stoppa ost, lök, ketchup och senap mellan skivorna. Men eftersom jag skulle ha den till ett antal matlådor förenklade jag processen genom att på en bädd av skivad rödlök lägga skivad korv och ovanpå en blandning av ost, ketchup och senap.

016Klockan 22-23: Jag la mig i sängen för att lyssna på bok en stund. Eftersom jag sovit för lite efter nattens arbete somnade jag nästan genast och vaknade inte förrän vid 02.30-tiden. Då gick jag upp och borstade tänderna och tog på ett nattlinne. Sedan återvände jag till sängen.

 

Det blev väl inte så mycket med den här dagen. Men jag hann i alla fall med några vardagsbestyr: tvätta, handla och laga mat.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 maj

 1. Sofia skriver:

  Sådär brukar det se ut i vårt omklädningsrum också… Ingen vill ta ansvaret för att knyta ihop tvättsäckarna.

 2. Anna skriver:

  Hej hej!

  Är inne och kikar på din EFIT dag. Visst är det trist när det ser ut som ett bombnedslag i omklädningsrummen också.

  Ha en skön helg!

  // Anna

 3. Micke skriver:

  Kollar in dagen lite sådär halvsent.
  Blir lätt bombnedslag så, ån annan fixar väl..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *