Måste – Skrivpuff 17 maj

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Livet är fullt av måsten. Jag blir alltid så frustrerad av människor som säger att det inte finns något man måste. För det är klart att det gör. Det är en stor del av livet, att ta ansvar, som är måsten.

Redan som barn kommer man i kontakt med måsten. Man måste gå och lägga sig fast man inte vill. Måste äta upp maten på tallriken. Man måste gå i skolan och man måste läsa läxorna.

Sedan blir man vuxen och måste gå till jobbet. Måste betala skatt och sina räkningar. Man måste städa och handla, tvätta och hålla ordning. Man måste ta ansvar och följa lagar.

Visst, det finns mycket man kan låta bli, välja bort. Men att det inte skulle finnas några måsten är en livslögn i alla fall jag helst vill slippa höra.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Måste – Skrivpuff 17 maj

  1. Piedra skriver:

    Klart som sjutton att det finns måsten! Däremot är kanske inte allt måsten som man tänker på som måsten. Man måste kanske inte städa innan syrran ska komma på middag, och man måste inte hinna in på systemet före stängningsdags, och man måste inte bygga en inglasad altan för att alla andra gör det. Världen är absolut proppfull av måsten som verkligen är måsten, men många av oss tar på oss saker som inte är verkliga måsten och betraktar dem som om de vore måsten. Och där kanske man ska tänka om. Åtminstone måste (och det här är ett viktigt måste) man göra det om man, som jag, är utbränd.
    Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *