Avskärmad – Skrivpuff 26 maj

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.
Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Jag försöker skaffa vänner i olika åldrar och se till att hänga med i vad som händer i den lilla världen runt mig och ute i stora världen. Det jag är mest rädd för är att bli avskärmad från själva livet den dag jag slutar jobba. Det kan låta lite löjligt, men det händer fortare än man tror om man inte själv ser till att hålla sig ajour. Jag märker det ofta på äldre, ensamma, patienter jag träffar i jobbet. Men jag kan också märka själv hur jag inte hänger med under perioder då jag jobbar intensivt. Hinner man inte läsa tidningar och hålla sig informerad om vad som händer kommer man snabbt efter och är inte riktigt med. Det är också en ökad risk att drabbas av demens, enligt modern hjärnforskning, om man avskärmar sig från vänner och omvärldsnyheter.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *