Tjock – Skrivpuff 5 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Att det inte är hälsosamt att vara tjock vet nog de flesta. Men det är farligare att vara otränad än att ha en måttlig övervikt. Därför blev jag väldigt förvånad när jag i morse läste att motion visat sig vara helt verkningslöst.

Det finns hur mycket forskning som helst som visar att motion är nyttigt och att röra på sig är bra. Men självklart kan inte den som är helt otränad sätta igång med hårdträning direkt. Då blir det kontraproduktivt.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tjock – Skrivpuff 5 juni

 1. Ingrid skriver:

  Ingen trivs nog med att vara tjock, för det är ju väldigt obekvämt, men ändå kämpar massor av människor mot övervikt. Själv har jag alltid varit smal och kämpat för att kunna lägga på mig något klädsamt extra kilo när vågen sjunkit för lågt. Men det var i ungdomens år, nu smyger de där extra kilona sig på utan att jag märker det och håller jag inte koll på vågen blir de alldeles för många trots mina nästan dagliga promenader. För motion måste man ju ha!
  Kram, Ingrid

 2. Piedra skriver:

  Jag kan ju önska att det fanns någonting som kunde gör en smal och ge kondition utan att man behövde anstränga dig.
  Kram

 3. Man börjar med att gå ut med hunden. Ifall man har någon. Annars får man skaffa, bättre kontinuitet får man aldrig i motionerandet. Går ej att hoppa över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *