Satsa – Skrivpuff 7 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Satsa, i själva ordet ligger att man gör, eller ger, något med tanken att få något slags utdelning. Man satsar på en utbildning där man ger sin tid och arbetsinsats för att få en examen. Eller ger sin energi på arbetet för att få en inkomst och, i bästa fall, en yrkesmässig utveckling. Man satsar på sina barn för att de ska växa upp och bli harmoniska vuxna. Eller satsar på en relation för att den ska bli solid och bestående. I satsandet finns också en risk. Det är inte alls säkert att man får den utdelning man önskat sig och man känner sig besviken och ledsen. Men man måste våga för att vinna och just nu känner jag mig full av förtröstan och framtidstro. Även om tvivlet och rädslan sveper förbi ibland.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

2 svar på Satsa – Skrivpuff 7 juni

  1. Piedra skriver:

    ”You win some and lose some” som engelsmännen säger.

  2. Ethel skriver:

    Jag tycker att ordet ”våga” känns bättre än ”satsa”. Ibland uttrycker, för mig, det att satsa lite som om man gör något för ev. egen vinning. Våga ger mig inte den associationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *