Vacker – Skrivpuff 8 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Vad som är vackert och vad som är fult sitter i betraktarens öga säger ett gammalt talesätt. Ändå är det nu mer än någonsin viktigt att vara vacker, att passa in i tidens skönhetsideal. Människor utstår stora lidanden för att uppnå sina ideal, späker sig för att bli smala och låter operera sig för att se ”rätt” ut.
Har man någon gång befunnit sig på ett dejtinforum för att man tror att man just där ska kunna hitta någon med samma intressen och samma världsbild blir man besviken. Tror det är få ställen som är så utseendefixerade som just dejtingforum. Vackra bilder, ålder, vikt och storlek på diverse kroppsdelar ställs som krav för att ens dricka en kopp kaffe tillsammans. Vill man diskutera böcker, film och resor eller hitta gemensamma intressen är man på fel plats. Det finns nog en uppenbar orsak till att så många singelkvinnor föredrar att tillbringa tiden med sin katt. För katter duger man som man är.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vacker – Skrivpuff 8 juni

 1. Ethel skriver:

  Ja lugnare så att umgås med katten :-). Annars kan man ta till den gamla sedvänjan att anmäla sig till en traditionell kurs och hoppas att träffa någon där med samma intresse.

 2. Kalle Byx skriver:

  Gillar katten!

 3. Grå Papegoja skriver:

  Bra skrivet! Dejtingsajter är inget för mig.

 4. Irrbloss skriver:

  Katter verkar vara sympatiska varelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *