En tur till stugan

Vore väl synd att påstå att jag känner mig på topp. Men trots allt blev det en bra måndag, även om jag oroar mig för att börja jobba igen imorgon. Inte för själva jobbet, men för att man ska passa på att sno min ledighet i midsommar. Jag känner mig sjukt stressad inför den här sommaren med hotet om att tvingas jobba när jag har lediga dagar och andra planer.

Efter att jag sovit och druckit morgonkaffe fixade jag lite hemma. Bestämde mig för att åka vägen förbi Spånga församlingshus och byta några ord med kanslichefen. Det var några saker vi behövde prata om angående stiftelsen Akalla kyrka.

När jag ändå var i Spånga gick jag och köpte med mig en Spångamacka. Eller, om jag ska vara ärlig, var det nog mitt huvudsakliga syfte med att åka till Spånga.

Naturligtvis hade jag glömt potatisen hemma och var tvungen att åka hem igen innan jag kunde åka till stugan. Visserligen satte jag min potatis ännu senare förra året, men jag ville absolut ha den i jorden idag.

När jag kom fram började jag med att torka rent bordet så jag kunde äta min macka ute i solen.

P1000093
Jag blev hemskt mätt och blev tvungen att vila middag nästan en timme. Men sedan satte jag fart en stund. Började med att ta bort ogräs utanför tomtgränsen mot gatan. Röjde lite högvuxet gräs, satte potatisarna och planterade blommor i lådor. Tittade till vårt ansvarsområde och tog bort de gräshögar vi lämnat efter oss när vi klippte.

På kvällen gick jag in och la mig på sängen och lyssnade på bok. Jag somnade och fick spola tillbaka. Chattade med min son och pratade med L i telefonen. Sedan bytte jag om från trädgårdskläderna och åkte hem. Innan jag lämnade området tog jag en sväng förbi den närliggande turfzonen och tog den. Jag är lite dålig på att bevaka de där zonerna som ligger nära mig. Jag har ju en väldigt nära där jag bor också och det är en evighet sedan jag senast tog den. Jobbet tar i stort sett all min energi. Men i stugan får jag lite laddning.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *