Mörk sjö av smärta – Skrivpuff 22 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Det är kväll och skymningen faller snabbt. Jag är ensam i den lilla ekan, det är långt till land. Alltför långt tycks det mig. Jag har en mörk sjö av smärta att ta mig fram över.

Molnen skymmer stjärnorna och jag fryser. Men jag vill inte ge upp hoppet ännu. Jag tar tag i årorna och ror. Vet inte vart jag är på väg, jag ser inte land. Men jag tror att jag håller en stadig kurs framåt. Någonstans måste det finnas land.

Plötsligt lättar molnen och månen lyser upp min väg. Jag lyfter kikaren till ögonen och ser mig omkring. Därborta ser jag något. Är det en brygga? Det sitter någon på bryggan. Jag ser att det är du. Är du kvar när jag kommer fram?

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mörk sjö av smärta – Skrivpuff 22 juni

 1. Lollo skriver:

  Mycket fin och innehållsrik text, med många bottnar och möjlighet till metaforisk tolkning. Är det du som skrivit den?
  Ibland kan en text bli smärtsamt vacker. När man kan förankra sina känslor i det man läser har det verkligen skapats något värdefullt.
  Tack för detta … 🙂

  Passar på att önska dig glad midsommar 😀

  • Kraka skriver:

   Ja, det är jag som skrivit den med utgångspunkt från ”Mörk sjö av smärta” som var dagens inspirationsmening från Skrivpuff.
   Den har sin förankring i saker i mitt liv, om än i metaforisk form. Jag har valt att inte skriva fiktiva texter i min blogg eftersom handlar om mig och mitt liv.

 2. Ethel skriver:

  Fint med ett hoppfullt slut.

 3. Grå Papegoja skriver:

  Bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *