Bråvalla – Första dagen

Även om det inte var så varmt ute som vi hoppats blev det en bra dag. Efter frukost, som vi åt ute åkte vi och handlade mat. Jag lagade till pasta och köttfärssås som vi åt ute. I alla fall till en början, sedan började det regna och vi bar in våra tallrikar.

P1000144P1000146

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi vilat lite efter maten och jag diskat åkte vi in till Bråvalla. Vi var noga, så noga man nu kunde vara, med att ta ut ett riktmärke för var vi ställde bilen. Det fanns en byggnad lite till höger och vi stod några rader ner mot själva festivalsområdet.

Vi köade för att komma in och man fick ett band där det stod att man var över 18 år. För att få det var man tvungen att legitimera sig, även om det var uppenbart att man uppnått denna ålder. Sedan registrerade de biljetten och man fick ett annat armband med chip där man sedan skulle ladda upp pengar för att betala med under dagen.

När vi kom in började vi med att leta upp stället där man laddade upp pengar, top up, och laddade upp vad vi trodde vi skulle behöva.

Sedan gick vi en sväng och jag köpte mig en mellanstor mugg kaffe som jag tog med bort till öl-torget, ett av de ställen där man kunde köpa öl. Jag drack mitt kaffe medan F tog en öl.

Jag gjorde snabbt av med mina pengar eftersom jag sedan köpte en T-shirt Rammstein. Den kostade 300 kronor, vilket nog i sammanhanget kan anses okej.

Vi lyssnade på Timbuktu och gick sedan runt lite på måfå. Vi var ju huvudsakligen där för att lyssna Rammstein och de skulle inte spela förrän 22.30.

Jag ville absolut åka Virvelvind och vi skaffade oss biljetter. Det var en tur som hette duga, helt i vuxenvariant. Pågick både längre och snurrade betydligt mer än de man brukar åka i på familjetivolin.

Langos är ett måste på festival och vi köpte varsin. Jag åt en med räkor och svart kaviar. Vi satt där en stund och vilade benen. Sedan gick vi runt igen, lyssnade lite här och där på musiken som var på någon av scenerna.

Vi hittade relaxen, ett ställe där man kunde sitta/ligga på dynor på marken eller i hängmattor. Li la oss på marken, som var täckt med dynor, och vilade. Jag somnade inte, men nästan. Vi låg där tills det var dags att gå till scenen  där Rammstein skulle spela.

P1000150P1000161P1000159Rammstein är ett tyskt industrimetallband bildat 1994. De räknas till genren Neue Deutsche Härte och är inom den genren det internationellt mest kända bandet.
Rammstein är kända för sina spektakulära eldsprutande framträdanden. I början använde de fotogen som de hällde ut, men efter en del bränder och andra incidenter, har de numera professionella pyrotekniker. I en av slutscenerna hade sångaren på sig änglavingar med eld sprutande ut från vingspetsarna.

När Rammstein spelat klart gick vi och lyssnade en stund på Mumford and sons. Vi stannade inte tills det var slut, det kändes som att det var dags att åka hem.

Trots att vi varit noga med att kolla var vi parkerat fick vi leta en stund. Vi såg många som gick rad efter rad och letade efter sina bilar i mörkret. Det var lång kö ut innan vi kom till stora vägen, men sedan gick det snabbt hem till Söderköping.

Jag drack en kopp kaffe innan jag somnade, men F somnade meddetsamma. Vi var båda nöjda med dagen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bråvalla – Första dagen

  1. Lollo skriver:

    Även fast jag bor i stan så har jag aldrig varit på festivalen. Nu har den i och för sig inte funnits så många år, men den verkar ta stor plats för så många människor … i alla åldrar.
    Min son åker dit däremot. Det har han gjort alla åren. Ett år var han även Volontär.

    Hoppas att ni har det trevligt 😀

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *