Historiskt sett är de tre abrahamitiska religionerna syskon i samma familj – Skrivpuff 8 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Ta en bok. Skriv en text inspirerad av  en slumpmässig mening i mitten Berätta gärna vilken bok du valt.

Sverige är både ett mångfaldsland och ett sekulariserat samhälle. Det ställer alldeles speciella krav på dem som ska ta beslut och forma den politik som ska vara landets.
Självklart ska det sekulära samhället vara ett ickereligiöst styrt samhälle. Lagar och förordningar ska ha en sekulär syn på människan och samhället som grund. Men jag tror att det är oerhört viktigt att ha kunskap om religioner och den religiösa grundsynen för att förstå de människor som kommer till vårt land med andra tankar om vardagen och livet. Vi ska inte glömma att hela det västerländska samhällsskicket och lagstiftningen är byggd utifrån kristna värderingar. Samhällsskicket har i och för sig äldre rötter än så, grekiska samhällsväreringar från förkristen tid. Bland annat Aristoteles har haft starkt inflytande.

 

 

Boken jag valt heter Antirasism i politiken skriven Ulf Carmesund. Meningen finns på sidan 44 och lyder i sin helhet: Historiskt sett är de tre abrahamitiska religionerna syskon i samma familj och alla tre har Jerusalem som en central plats i sina heliga historier.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *