Gånger – Skrivpuff 14 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Vissa saker i livet gör man bara en gång medan andra saker gör man många gånger. Gång på gång.

Diska, städa, handla, plocka undan och tvätta är exempel på saker vi gör många, många gånger. Ja, kanske varje dag.
För mig är det självklart att om man bor tillsammans ska man dela på de här sysslorna. De tillhör det jag brukar kalla livsadministration och är nödvändiga för att tillvaron ska fungera.

När jag var gift hade vi kommit överens om att dela på sysslorna. Men det visade sig att min exman hade en annan syn på vad detta delande innebar. Han ansåg nämligen att han gjort sin livskvot av hushållssysslor i sitt förra förhållande och att det nu var min tur att göra min del. Så kan man väl verkligen inte resonera!

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *