Ett halvdussin lediga dagar – Dag 5 (söndag 24 juli)

Söndagen började med lugn och ro inne och sedan ute. Kaffe och boklyssnande. Jag plockade hallon för att göra ett par pajer.

P1000433

Åkte och handlade mjöl och socker samt också ingredienser till en köttfärspaj. När jag kom tillbaka gjorde jag pajerna, två hallonpajer och en köttfärspaj. Det blev sjukt varmt inne och katterna höll på att dåna av i värmen. Inte ville de vara ute heller när jag var inne.

P1000446

Jag var hos grannen och drack kaffe och klappade lite på hennes hund Assa. Det var varmt och soligt och jag var varm efter mitt matlagande.

P1000444
Jag packade in alla pajer, smutstvätten och katterna och åkte hem. Väl hemma tog jag ett välbehövligt bad och tvättade håret. Katterna var så nöjda med att komma hem till den, relativt sett, svala lägenheten.

En av hallonpajerna gav jag till min son och sedan packade jag in den andra i bilen tillsammans med köttfärspajen och åkte ut till B och hennes hund på Ekerö.

P1000447
Det blev en mycket lyckad kväll på hennes uteplats. Vi tog en promenad med hunden och satt sedan ute en stund till innan det var läggdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ett halvdussin lediga dagar – Dag 5 (söndag 24 juli)

 1. Ingrid skriver:

  Så härligt gott det låter med pajer tillsammans med trevligt sällskap.
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram, Ingrid

 2. Piedra skriver:

  Hallon ja! Vad bra att du påminde. Hade ju tänkt ut och plocka hallon en dag den här veckan, men det föll alldeles ur minnet.
  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *