Ren lycka

Fredagskvällen, igår, ägnade jag åt att tvätta. Jag tänkte tillbaka på veckan som gått och på hur skönt det är med doften av ren tvätt. Ren lycka. Men innan dess hade jag fyra jobbiga dagar och kvällar, med ett undantag. Jag hade en alldeles underbar middag med en speciell vän. Att han valde en rätt enkelt restaurang spelade mindre roll. Det hade inte varit bättre ens på den finaste michelinkrog.

Jag jobbade tisdag kväll, onsdag dag, torsdag kväll och fredag dag. Att jobba treskift är rätt vedervärdigt om jag ska vara ärlig, men tvåskift är inte bättre det heller. Jag jobbar faktiskt treskift, men just den här veckan var fördelad i tvåskift.

Jag hade huvudsakligen hand om vanliga intensivvårdspatienter, vi hjälper CIVA (Centralintensiven) när vi har platser över. Det var en hel del att göra och jag var trött redan efter första passet, möjligen redan innan första passet, trots att jag varit ledig i flera dagar.
Min stegräknare visade över tolvtusen steg samtliga dagar, trots att jag mest vistats inomhus på avdelningen. Det var inte konstigt att jag kände mig trött, speciellt i fötterna.
Jag jobbade några av passen ihop med en mycket trevlig undersköterska, en kille som sommarjobbar men annars pluggar till läkare. Vi hade ett perfekt teamwork.

Till sist kom i alla fall fredagen och jag kunde stämpla ut. Jag hade inte jättebråttom hem eftersom jag inte skulle tvätta förrän klockan 19 och började med att ta ett glas rosévin på Honung, ett slags bakficka till Flustret, i Stadsträdgården. Jag åt lite jordnötter, men det kändes inte så gott och jag hittade en plastpåse i väskan som jag la ner dem i. Ett stort glas jordnötter var inte vad jag kände för.

Jag kom på att jag ville ha ett glas vin till och gick in på Bryggeriet Ångkvarn. Där beställde jag en hamburgare till vinet. Det var skönt att sitta ute i lugn och ro.

20160729_224218
Jag gick sedan till tåget och hann lagom hem för att hinna till tvättstugan. För ovanlighetens skull var det relativt rent där. Men istället hade någon demolerat torkskåpet och jag blev tvungen att hänga våta T-shirts i vardagsrummet. Allt annat kunde jag tumla.

Jag var trött när jag var klar och efter ett telefonsamtal med L skulle jag lyssna på en ljudbok, men somnade strax.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *