Möda – Skrivpuff 5 augusti

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Jag har tre bilder av livet, en av dem är stramaljtavlan. En sådan där med ett målat motiv som man sedan fyller med stygn av garn i olika färger.
Som barn målar vi vår stramalj, en bild inspirerad av barndomen, sagor och fantasier. Vi syr på vår tavla och den fylls av liv och upplevelser. Men så inträffar saker, det vi kallar livet, och vi måste måla om bilden för att sedan sy vidare. Bilden vi ritar måste passa ihop med det vi redan sytt men också vara möjlig för oss att brodera/leva.

Den som broderat vet att det är lätt att lämna trådar på baksidan av broderiet och tänka att jag fäster dem senare. Men det blir sällan av och plötlsigt har man en härva att reda ut. Så kan de också vara i livet.

Jag har bestämt mig, igen, för att reda ut och fästa lösa trådar i livets broderi. Det har hänt något som gör att jag känner det värt att lägga möda på att broderiet ska vara fint inte bara på den synliga ytan. Den här gången är jag säker på att lyckas, att det är värt det arbete och den möda som krävs.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

2 svar på Möda – Skrivpuff 5 augusti

  1. Grå Papegoja skriver:

    Vilken fin liknelse.

  2. Jenny Holmström skriver:

    Livets broderi är verkligen värt mödan. Vackra bilder och liknelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *